Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tokyo 2020 | Două schimbări de ultimă oră în cadrul echipei olimpice de baschet a Statelor Unite ale Americii

Nicu Savin

Publicat 17/07/2021 la 18:29 GMT+3

Tokyo 2020 | Echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii este marea favorită la aur la întrecerea olimpică din Japonia, dar antrenorul Gregg Popovich se confruntă cu probleme de lot, fiind nevoit să înlocuiască 2 dintre jucătorii convocați inițial.

Kevin Love USA

Credit imagine: Getty Images

Naționala olimpică de baschet masculin a SUA a început oscilant pregătirea pentru Jocurile Olimpice, suferind 2 înfrângeri surprinzătoare în primele 2 partide amicale, cu Nigeria și Australia. A fost pentru prima dată din 1992 încoace (de când jucătorii profesioniști pot fi incluși în echipa olimpică) când SUA pierde 2 meciuri la rând.
Chiar dacă în al 3-lea meci de pregătire SUA a dat semne de revenire și a învins Argentina, problemele continuă pentru selecționata de peste ocean. Conform cbssports.com, Kevin Love (Cleveland Cavaliers) şi Bradley Beal (Washington Wizards) au devenit indisponibili și au părăsit cantonamentul din Las Vegas. Kevin Love a acuzat o accidentare la gamba dreaptă, în timp ce Bradley Beal va rata Jocurile Olimpice din cauza protocolului Covid-19.

Tokyo 2020 | JaVale McGee și Keldon Johnson, incluși în echipa olimpică a SUA

Cei doi jucători au fost înlocuiți imediat cu JaVale McGee (Denver Nuggets) şi Keldon Johnson (San Antonio Spurs). McGee, de trei ori campion în NBA (de 2 ori cu Golden State Warriors și o dată cu LA Lakers), a avut medii de 7,3 puncte şi 5,2 recuperări pentru Cleveland Cavaliers, iar apoi pentru Denver Nuggets în sezonul 2020/2021. Keldon Johnson este un jucător cunoscut foarte bine de Gregg Popovich, care îndeplinește în paralel rolul de selecționer al echipei olimpice și cel de antrenor al lui San Antonio Spurs.
Alți trei membri ai echipei olimpice americane - Khris Middleton şi Jrue Holiday (Milwaukee Bucks) şi Devin Booker (Phoenix Suns) - participă în această perioadă la finala NBA și se vor alătura echipei olimpice abia după încheierea acesteia. Pheonix Suns și Milwakee Bucks sunt la egalitate, 2-2, iar dacă finala se va decide abia în meciul 7, cei 3 jucători vor rata primul meci de la Tokyo, unde SUA va da piept cu Franța, pe 25 iulie.
SUA are 15 medalii de aur la Jocurile Olimpice, doar 4 ediții fiind câștigate de alte națiuni: Munchen 1972 (URSS), Moscova 1980 (Yugoslavia), Seul 1980 (Yugoslavia) și Atena 2004 (Argentina). La ultimele 3 ediții, reprezentativa Statelor Unite are un bilanț excepțional: 24 de victorii și 0 înfrângeri.

LOTUL STATELOR UNITE PENTRU JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

  • Kevin Durant (Brooklyn Nets)
  • Damian Lillard (Portland Trail Blazers)
  • Devin Booker (Phoenix Suns)
  • Jayson Tatum (Boston Celtics)
  • Keldon Johnson (San Antonio Spurs)
  • Khris Middleton (Milwaukee Bucks)
  • Zach LaVine (Chicago Bulls)
  • Bam Adebayo (Miami Heat)
  • Draymond Green (Golden State Warriors)
  • Jrue Holiday (Milwaukee Bucks)
  • JaVale McGee (Denver Nuggets)
  • Jerami Grant (Detroit Pistons)
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrată digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo