Într-o scrisoare postată pe contul de Instagram, alături de câteva poze ale fostului baschetbalist, Beckham și-a exprimat regretul după teribilul accident din Calabasas (California), ieri seară:
"Au trecut ore bune de când mă chinui să scriu ceva și încă nu-mi pot găsi cuvintele. Mi-e foarte greu să descriu ce simt în acest moment, după ce l-am pierdut pe Kobe. A fost un sportiv special și, în același timp, un soț, tată și prieten extraordinar. Este extrem de dificil să scriu aceste rânduri. Simt cum sufletul meu se rupe în bucăți la gândul că el și fiica lui Gianna nu mai sunt printre noi.
Tot ce a făcut Kobe pentru baschet este incredibil. Modul în care lupta în orice moment, indiferent de dificultate, m-a inspirat și m-a motivat să devin mai bun. Uneori mă duceam la meciurile lui doar pentru a urmări tabela, cu doar 2 minute de joc rămase. Știam că ceva special urma să se întâmple, pentru că el era acolo.
Baschet
O statuie a regretatului Kobe Bryant, amplasată pe locul unde s-a produs accidentul de elicopter
27/01/2022 LA 14:41
Kobe mereu vorbea despre Vanessa (n.r. - soția lui Kobe Bryant) și fetele sale și îmi povestea cât de mândru este de ele. Familia și baschetul erau pasiunile lui. Și-a dorit enorm să inspire generațiile viitoare de copii pasionați de sport. Cu siguranță, moștenirea sa va merge mai departe.
Toată dragostea mea și a familiei mele merge către Vanessa și fetele sale, către familia LA Lakers și către familiile celorlalți pasageri care au decedat în acest accident îngrozitor.".
David Beckham nu a fost singurul sportiv, apropiat de Kobe Bryant, care și-a exprimat regretul după aflare veștii. Printre numeroasele nume din sportul mondial care au transmis mesaje de susținere s-au numărat Cristiano Ronaldo, Messi și Neymar.
"Am rămas fără cuvinte... Gândurile mele se îndreaptă către familia lui Kobe și către prietenii lui. A fost o plăcere să-l cunosc și să petrecem timp împreună. Un adevărat geniu ne-a părăsit.", a scris Lionel Messi, pe Facebook.
Un mesaj asemănător a postat și Cristiano Ronaldo. "Sunt profund întristat să aud de vestea morții lui Kobe Bryant și a fiicei lui Gianna. Kobe a fost o adevărată legendă și o sursă de inspirație pentru atât de mulți. Condoleanțele mele familiei și prietenilor și familiilor care au pierdut membri în accident.".
După ce a marcat în partida cu Lille, Neymar i-a dedicat reușita lui Kobe Bryant. Neymar s-a îndreptat spre camera de filmat și a arătat cu mâinile numărul "24", număr făcut celebru de Kobe Bryant, la echipa Lakers.
https://i.eurosport.com/2020/01/27/2763641.jpg

Kobe Bryant, decedat într-un accident de elicopter

Legendarul baschetbalist Kobe Bryant şi-a pierdut viaţa după ce elicopterul în care se afla a luat foc în aer şi s-a prăbuşit în oraşul Calabasas, din California. Autoritățile din Los Angeles au declarat că nicio persoană din cele 9 aflate la bordul aeronavei nu a supravieţuit.
Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari jucători de baschet ai lumii. Întreaga sa carieră şi-a petrecut-o la echipa din NBA, Los Angeles Lakers. A câştigat de cinci ori campionatul NBA (2000, 2001, 2002, 2009 şi 2010). Bryant a fost inclus de 18 ori în echipa All-Star.
În 2008, a fost desemnat cel mai bun jucător NBA (n.red. NBA MVP). La Jocurile Olimpice din 2008 şi din 2012, a câştigat medalii de aur, făcând parte din echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Olympic Games
Tokyo 2020: Top 10 Slam Dunk-uri reușite la Olimpiadă
13/04/2021 LA 09:32
Baschet
2020 în sport | LA Lakers a dedicat titlul NBA lui Kobe Bryant
31/12/2020 LA 12:58