În primă fază, fostul baschetbalist nu a crezut că știrea este reală, dar a fost devastat când totul a fost confirmat de autorități.
Aflat în direct, O'Neal nu a putut să-și stăpânească emoțiile și a început să plângă:
"Un nepot a intrat în cameră plângând și mi-a arătat știrea pe telefon. Și m-am răstit la el! Trăim într-o lume în care orice poate fi făcut în Photoshop, orice poate fi alterat. N-am vrut să cred. Apoi m-a sunat mai multă lume, iar știrea a fost confirmată. N-am mai simțit o durere atât de tăioasă de ceva timp.
Baschet
Sabrina Ionescu, omagiu adus lui Kobe Bryant în ziua în care "Black Mamba" ar fi împlinit 44 de ani
24/08/2022 LA 10:49
Am 47 de ani, am pierdut două bunici, tatăl vitreg, o soră, iar acum mi-am pierdut și fratele mai mic. Când am aflat că și Gianna era în elicopter, m-am simțit și mai rău. Parcă primisem trei cuțite în inimă. De fiecare dată când mă întâlneam cu soția și fetele sale, le spuneam `Bună, sunt unchiul Shaq` și încercam să le fac să râdă.", a declarat Shaquille O'Neal la televiziunea TNT.
Unul alt pasager din cei 9 decedați în accidentul din Calabasas (California) a fost Rick Fox, și el un fost mare jucător de baschet și foarte bun prieten cu Kobe și O'Neal. Acesta a evoluat pentru Boston Celtics și Los Angeles Lakers, cucerind trei titluri NBA:
"După toate astea, am intrat pe site-uri și am citit că Rick Fox era în elicopter. Îmi era din ce în ce mai rău. Îl sunam și nu înțelegeam de ce nu răspunde.", a încheiat Shaquille O'Neal.
https://i.eurosport.com/2015/12/28/1758412.jpg

Kobe Bryant va fi inclus în Hall of Fame

Kobe Bryant va fi inclus în "Naismith Memorial Basketball Hall of Fame", fără să mai treacă prin alegerile normale, în urma tragicului accident în care au decedat 9 persoane, printre care legendarul baschetbalist și fiica sa de 13 ani, Gianna.
"Kobe va fi onorat așa cum se cuvine", a declarat președintele Hall of Fame, Jerry Colangelo, potrivit Daily Mail. Informația urmează să fie confirmată de NBA.
Kobe Bryant și jucătorii Tim Duncan, Tim Hardaway și Kevin Garnett au fost nominalizați pentru a ajunge în Hall of Fame, iar numele câștigătorului trebuia să fie anunțat în aprilie 2020, însă oficialii au renunțat la votul obișnuit.
Pentru a fi inclus în Hall of Fame, un jucător trebuie să se fi retras din baschet de trei sezoane complete, iar Kobe Bryant s-a retras la 16 aprilie 2016.
"Timp de 20 de sezoane, Kobe ne-a arătat ce se poate întâmpla atunci când talentul incredibil se îmbină cu devotamentul absolut și cu dorința de a câștiga. A fost unul dintre cei mai buni jucători din istoria baschetului, cu realizări impresionante. De asemenea, Kobe a inspirat oameni din întreaga lume să concureze la nivelul lor maxim.", a spus comisarul NBA, Adam Silver.
Restul personalităților care vor fi incluse în Hall of Fame vor fi anunțate în aprilie 2020.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
NBA
Kobe Bryant ar fi împlinit astăzi 44 de ani. Povestea carierei remarcabile a lui "Black Mamba"
23/08/2022 LA 18:58
Baschet
O statuie a regretatului Kobe Bryant, amplasată pe locul unde s-a produs accidentul de elicopter
27/01/2022 LA 14:41