Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabrina Ionescu e campioană mondială la baschet! Explozie de bucurie în SUA: "Pariază pe tine!"

Irina Aldea

Actualizat 02/10/2022 la 09:05 GMT+3

SUA, cu Sabrina Ionescu în echipă, a cucerit sâmbătă al patrulea titlu mondial consecutiv, după ce a învins China (83-61).

Sabrina Ionescu

Credit imagine: Getty Images

Echipa Statelor Unite ale Americii nu a avut rivală la Campionatul Mondial de baschet feminin în Australia, la Sydney. Toate marile publicații ale lumii scriu că SUA stă singură în fruntea baschetului, cu mult în fața adversarelor. Fără a forța și cu un grup reînnoit, SUA, cu Sabrina Ionescu în componență, a cucerit al patrulea titlu mondial consecutiv, în fața Chinei (83-61). Mesajul Sabrinei după acest succes a fost sucrt și curpinzător: "Campioană mondială. Pariază pe tine!"
Sabrina Ionescu, care a impresionat la New York Liberty, a dat 21 de puncte în meciurile de la Mondial, fără a înscrie în ultimul act, împotriva Chinei. Sabrina Ionescu a terminat turneul cu medii de 3 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 1 minge pierdută, 0,3 intercepții, 4,9 la capitolul eficiență în 12,8 minute jucate. Podiumul competiției a fost completat de gazda turneului, Australia, echipă ce a învins Canada, scor 95-65.
CITEȘTE ȘI:

Sabrina Ionescu are o relație de lungă durată cu Hroniss Grasu

Hroniss este celălalt român care evoluează în sporturile profesioniste americane. Mama lui Hroniss a fost portarul naționalei de handbal a României, iar el este jucător de fotbal american la Las Vegas Raiders. Hroniss Grasu și Sabrina Ionescu sunt împreună, iar relația a devenit oficială pe 12 august, 2021.
În vârstă de 32 de ani, cu 7 ani mai mare decât Sabrina, Hroniss Grasu are de asemenea origini românești, părinții lui fiind Mariana și Ștefan Grasu. Aceștia din urmă au emigrat din România în Los Angeles în 1982, unde și-au început afacerea deschizând "Greco's New York Pizza" pe Hollywood Boulevard. Sabrina și Hroniss au mers la același colegiu, unde Grasu a jucat meciuri de fotbal la nivel universitar; University of Oregon. Sabrina s-a înscris mai târziu și ea la aceeași universitate unde a jucat baschet.

Sabrina Ionescu, inspirată de Kobe Bryant

Jucătoarea cu origini române a avut o relație foarte bună alături de Kobe, care a ajutat-o să devină un superstar în WNBA. Sabrina a format o legătură puternică și cu Vanessa Bryant, soția fostului baschetbalist:"Pentru mine, Kobe a însemnat totul! De când eram mică și îl urmăream, era unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile. Apoi am devenit prieteni foarte apropiați, inclusiv cu familia lui, au însemnat totul pentru mine. A fost drăguț că am putut ține un discurs la înmormântare, dar a fost foarte greu!
M-a învățat multe despre baschet, dar cred că celebra sa săritură inversă (fadeaway), pe care am învățat-o de la el vara trecută e cea mai importantă: mi-a explicat exact cum s-o fac, cât de sus trebuie să ajungă mingea și așa mai departe. Trebuie să pivotezi în așa fel încât să ajungi cu spatele la adversar, după care să te răsucești și să arunci la coș după săritură, în cădere, cu piciorul drept întins, iar aruncarea trebuie să aibă și mai multă înălțime și boltă decât se întămplă la o aruncare normală, de pe picioare. Sunt foarte multe detalii mărunte pe care m-a învățat că trebuie să le iau în seamă. Iar din punct de vedere mental, m-a învățat să fiu mereu cu un pas înaintea adversarului", povestea Sabrina în 2020 pentru Gazeta Sporturilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo