Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de Baschet 2023 | Cele mai importante informații despre turneul final. SUA vine cu sete de revanșă

Andrei Nicolae

Publicat 24/08/2023 la 22:18 GMT+3

Campionatul Mondial de Baschet va începe mâine, 25 august și se va desfășura pe parcursul a peste două săptămâni, ultimul act urmând să aibă loc pe 10 septembrie. Turneul găzduit de Filipine, Japonia și Indonezia promite să fie extrem de interesant, cu o luptă pentru medalii foarte deschisă.

FIBA World Cup 2023 logo

Credit imagine: From Official Website

Campionatul Mondial de Baschet a fost cel mai așteptat turneu de către fanii acestui sport în 2023, iar totul urmează să înceapă mâine. Competiția își va desfășura cea de-a 19-a ediție în trei țări diferite, acest aspect fiind o premieră pentru turneu.
Gazdele Mondialului vor fi Japonia, Filipine și Indonezia, însă cu toate acestea meciul de deschidere nu le va include pe niciuna dintre ele. Partida care deschide turneul final va avea loc mâine, 25 august, între Angolia și Italia, după care va fi urmată de ceremonia de deschidere a competiției, pe Arena Philippine.
Naționala care vine din postura de campioană en-titre este Spania, echipă ce s-a impus în 2019 într-o finală împotriva Argentinei. Marea dezamăgire a ediției precedente a fost Statele Unite ale Americii, care a fost eliminată încă din sferturi de Franța. Echipa din America de Nord vine astfel cu dorință de revanșă la turneul final și în același timp cu șansa de a deveni cea mai titrată națională din istoria competiției.
La momentul actual, SUA are cinci titluri mondiale, la egalitate cu fosta națională a Iugoslaviei, țară care s-a destrămat. Astfel, americanii au șansa să pună mâna pe titlul cu numărul 6.
Citește și:

Echipe de urmărit la Mondialul de Baschet

Misiunea jucătorilor din SUA de a cuceri medalia de aur nu va fi atât de ușoară, mai ales ținând cont că niciun superstar nu se află în lotul lui Steve Kerr. Printre numele cele mai importante din lotul americanilor se numără Mikal Bridges, Paolo Banchero și Jaren Jackson Jr.
O echipă care i-ar putea pune probleme Statelor Unite este chiar vecina sa, Canada, care vine cu jucători interesanți la Mondial. Shai Gilgeous-Alexander, RJ Barrett sau Dilon Brooks sunt câțiva dintre oamenii care pot fi decisivi. Naționala care a cucerit bronzul acum patru ani, Franța, are și ea un lot de urmărit, cu Rudy Gobert, Nicolas Batum și Evan Fournier în frunte.
Slovenia, cărată în spate de Luka Doncic, are la rândul ei șanse la medalie, ținând cont că la Jocurile Olimpice desfășurate la Tokyo a încheiat pe locul al patrulea. Australia, medaliata cu bronz la Olimpiada din 2021, are și ea șanse din nou la podium, având în lot numeroși jucători din NBA, precum Matisse Thybulle, Joe Ingles sau Patty Mills.
Cu siguranță, nu putem să nu luăm în calcul campioana en-titre, Spania, în lupta pentru medalia de aur. Ibericii vin la Mondial cu frații Hernangomez, Willi și Juan, Sergio Llull și Rudy Fernandez.

Jucători de urmărit la Campionatul Mondial de Baschet + Absențe marcă

Luka Doncic - Starul din NBA al celor de la Dallas Mavericks vine la Mondial cu siguranță cu o dorință de a-și lua revanșa, după ce la Jocurile Olimpice el și Slovenia au ratat medalia la limită. Echipa din Balcani a ratat la limită finala de la Tokyo, după un meci de infarct cu Franța.
Karl Anthony-Towns - Pivotul lui Minnesota Timberwolves nu face parte dintr-o națională extrem de puternică, fiind component al Republicii Dominicane, însă merită urmărit cât de mult va reuși jucătorul de 27 de ani să își ajute colegii într-o misiune ce pare imposibilă.
Shai Gilgeous-Alexander - Conducătorul de joc al lui Oklahoma City Thunder a avut un sezon de vis în NBA, în care a înregistrat 31,4 puncte. Canadianul va fi cu siguranță motorul ofensiv al echipei sale, care a speră la prima medalie din istorie.
Campionatul mondial de Baschet are și câteva absențe extrem de importante, precum proaspătul campion din NBA, Nikola Jokic (Serbia), Giannis Antetokounmpo (Grecia), Kristaps Porzingis (Lituania), Victor Wembanyama (Franța) sau Rui Hachimura (Japonia).

Grupele Mondialului de Baschet

  • Grupa A: Angola, Republica Dominicană, Filipine, Italia
  • Grupa B: Sudanul de Sud, Serbia, China, Puerto Rico
  • Grupa C: SUA, Iordania, Grecia, Noua Zeelandă
  • Grupa D: Egipt, Mexic, Muntenegru, Lituania
  • Grupa E: Germania, Finalnda, Australia, Japonia
  • Grupa F: Slovenia, Insulele Capului Verde, Georgia, Venezuela
  • Grupa G: Iran, Spania, Coasta de Fildeș, Brazilia
  • Grupa H: Canada, Letonia, Liban, Franța

Cotele naționalelor la casele de pariuri pentru câștigarea trofeului

În ceea ce privește cotele naționalelor la casele de paiuri, favorita clară este considerată SUA, fiind urmată la mare distanță de Franța, Canada și Australia. Spania, campioana en-titre, este cotată doar cu a cincea șansă la trofeu de casele de pariuri, la fel ca și Serbia.
Cotele naționalelor la câștigarea trofeului
  • SUA - 1.75
  • Franța - 9.00
  • Canada - 10.00
  • Australia - 12.00
  • Serbia - 14.00
  • Spania - 14.00
  • Slovenia - 20.00
Campionatul Mondial de Baschet va avea loc în perioada 25 august-10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo