Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surprize uriașe la Mondialul de baschet! Campioana en-titre, eliminată înainte de faza eliminatorie

Nicu Savin

Publicat 03/09/2023 la 19:19 GMT+3

Astăzi au avut loc ultimele partide din faza a 2-a a grupelor de la Campionatul Mondial de baschet masculin, iar surprizele nu au lipsit. SUA a pierdut în fața Lituaniei și a terminat abia pe licul doi în grupă, iar Spania, campioana en-titre, a fost învinsă dramatic de Canada și este eliminată din competiție.

España - Canadá.

Credit imagine: EFE

Campionatul Mondial de baschet se apropie de final și se sștiu deja cele 4 sferturi de finală al ecompetiției ce se desfășoară în Japonia, Filipine și Indonezia. Ultimele meciuri din cea de-a doua fază a grupelor s-au jucat azi, iar câteva rezultate au ieșit în evidență.
În Grupa B, SUA și Lituania erau sigure de calificarea în sferturi, dar și-au disputat primul loc în grupă. Balticii au făcut un meci mare și s-au impus cu 110-104, ceea ce a fost prima victorie contra americanilor după o pauză de 19 ani (ultimul succes data de la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004).
Lituania a câștigat datorită unui joc colectiv de excepție, iar asta se vede și din statistici. Cel mai prolific jucător al balticilor a fost Vaidas Kariniauskas (15 puncte - 4 recuperări și două pase decisive). La americani a strălucit Anthony Edwards (35 de puncte, o recuperare și două pase decisive), dar jucătorul lui Minnesota Timberwolves nu și-a putut ajuta echipa să evite înfrângerea.

Spania, eliminată de la Campionatul Mondial de baschet

O altă mare surpriză a avut loc în Grupa D. Spania și-a făcut viața grea prin eșecul de acum două zile în fața Letoniei și era obligată să învingă Canada pentru a merge în sferturi. Campioana en-titre părea că s-a mobilizat exemplar și la finalul sfertului 3 avea 12 puncte avans (73-61).
Sfertul 4 a fost însă unul de coșmar pentru iberici, care au marcat numai 12 puncte și au primit 27, pierzând cu scorul final de 85-88 și părăsind astfel competiția. Din Grupa D, alături de Canada s-a calificat mai departe Letonia, care a învins clar Brazilia, scor 104-84.
În Grupa A, Italia s-a impus cu 73-57 contra reprezentativei din Puerto Rico, în timp ce Serbia a câștigat clar în fața Republicii Dominicane (112-79), iar cele două echipe din Europa merg braț la braț în sferturi. În fine, în Grupa C Germania a câștigat duelul pentru primul loc împotriva Sloveniei, scor 100-71. Ambele echipe au acces în faza eliminatorie.
Tabloul sferturilor de finală
  • Italia - SUA
  • Germania - Letonia
  • Lituania - Serbia
  • Canada - Slovenia
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo