Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Biatloniștii își încarcă bateriile la minus 14 grade Celsius ...la soare! "Ne cam afectează puțin la mâini și la degete"

Andrei Nicolae

Actualizat 04/02/2022 la 06:40 GMT+2

Natalia Ushkina și George Colțea își pregătesc debutul la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022. Antrenamentele se desfășoară la o temperatură de minus 14 grade la soare!

George Coltea

Credit imagine: Other Agency

Biatlonul românesc are doar doi reprezentanți calificați pentru Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022, pe Natalia Ushkina și George Colțea. La edițiile precedente, România a avut calificate inclusiv echipele de ștafetă.
Concursurile de la Zhangjiakou se anunță destul de dure, nu doar pentru reprezentanții României, ci în general pentru toți sportivii din cauza gerului și a vântului, condiții care vor influența cu siguranță tragerile.
"Soare cu dinți la arena de biatlon de la Zhangjiakou și vânt din două direcții în poligon. Pe pârtie românii se pierd în mulțime.
Natalia Ushkina și George Colțea debutează la Jocurile Olimpice iar antrenorii lor, Vasile Gheorghe și Cristian Moșoiu, sunt atenți la fiecare mișcare a acestora. Pe traseu sunt și celebrul Ole Einar Bjorndalen și soția sa, la fel de celebră, Daria Domracheva, care îi antrenează pe chinezi", este relatarea făcută de COSR de la fața locului, pe pagina oficială de Facebook.

Biatloniștii așteaptă debutul cu emoții la JO 2022

Natalia Ushkina și George Colțea au povestit primele impresii. Ei sunt debutanți la o ediție a Jocurilor Olimpice, simt emoțiile și puțină presiune.
Natalia Ushkina și George Colțea
Ce o să conteze foarte mult la concurs în condiții de frig, la mare atitudine lui păe zăpadă artificială? "Probabil cum abordezi cursa de la început, pentru că e altitudine mare, iar dacă pleci prea tare, s-ar putea să se termine benzina prea repede. Foarte importantă este însă tragerea. La ce vânt e aici, vor fi trageri nasoale. O tragere bună, te ajută în clasament", a venit răspunsul.
George Colțea (21 ani) așteaptă cu nerăbdare debutul la Jocurile Olimpice. Înaintea acestor întreceri, el a obținut două locuri 4 la Campionatele Europene de juniori de la Pokljuka (Sovenia).
"Zăpada este bună, dar în poligon este puțin dificil din cauza vântului și a gerului, care ne afectează puțin la mâini și la degete. Se alunecă puțin mai dificil pe zăpada artificială în comparație cu zăpada naturală, dar totuși schiurile se prind destul de bine. Schiurile cu o ceară potrivită merg foarte bine.
Este destul de grea așteptarea până la start, este și puțin stres, sunt primele Jocuri pentru mine. Dar totul este pus cap la cap. Îmi propun să obțin un loc cât mai bun în competiție. Va fi o experiență frumoasă să concurez alături de cei mai buni din lume", a povestit George Colțea în video-ul prezentat de COSR.
De remarcat faptul că antrenamentele de la Zhangjiakou se desfășoară în aceste zile la temperaturi foarte scăzute. La soare, termometrul a indicat minus 14 grade. La umbră, temperaturile ajung la minus 17-18 grade.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo