Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ca să câștige aurul la Beijing, Quentin Fillon Maillet s-a pregătit cu trupele speciale în Franța!

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/02/2022 la 18:41 GMT+2

Biatlonistul de 29 de ani nu câștigase niciun titlu major în competițiile de simplu până în China. Cum s-a pregătit mental pentru a reuși!

Quentin Fillon Maillet

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Francezul Quentin Fillon Maillet a câștigat marți, la Beijing, titlul olimpic la individual, 20 de kilometri. Liderul Cupei Mondiale a devenit erou în Franța, având o ascensiune remarcabilă.
La debutul său la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang 2018, cel mai bun loc al lui Fillon Maillet fusese locul 29, la 15 km start în bloc. Tot în 2018, biatlonistul a aflat că partenera lui de viață, dar și tatăl, suferă de cancer.
”Înainte de a pleca din Franța, iubita mea mi-a spus: <câștigă câteva curse pentru mine!>”, a dezvăluit sportivul.
Pentru a fi sigur că se pregătește cât mai bine pentru competiția de la Beijing, biatlonistul s-a alăturat vara trecută unității de elită a Jandarmeriei Franceze GIGN.A fost plasat în situații de luptă organizate pentru a-și testa rezistența la stres, dar și capacitatea de a-și controla emoțiile.

Antrenamente de viață și de moarte

„Obiectivul meu acum este să găsesc o soluție pentru a antrena mentalul, deoarece diferența dintre al doilea, al treilea sau al patrulea loc și primul, este mentalul. Vreau să fiu campion olimpic, așa că am încercat să fac asta, să-mi antrenez mentalul”, a dezvăluit pentru olympics.com Quentin Fillon Maillet.
Francezul a petrecut două zile cu o echipă de poliție înaintea acestor Jocuri Olimpice de iarnă, completând exerciții de tragere, mergând pe frânghii întinse între clădiri și târându-se prin tuneluri înguste de ciment. „Mi-au dat soluții pentru situații de mare stres. Acești oameni lucrează în aceste situații în fiecare zi și săptămână, cu arme, cu oameni periculoși. Biatlonul este destul de asemănător. Nu alergăm pe viață sau pe moarte, dar ne stresăm mult înainte de cursă și asta este o modalitate bună pentru mine de a mă pregăti", a explicat liderul Cupei Mondiale de biatlon.

De la schi fond, tir cu arcul la biatlon

Născut în Champagnole, el și-a urmat mama Helene în schiul fond, apoi în schiul alpin. La vârsta de 14 ani, a trecut la biatlon, urmându-și fratele, verii și pe tatăl său, Laurent.
„În copilărie, locuiam chiar lângă atelierul de tâmplărie al familiei. Erau destule resurse acolo pentru a face colibe, arcuri, arbalete, săgeți.Boris, un văr care practica biatlon, m-a pus cândva să-i încerc pușca. Am redescoperit senzațiile tirului cu arcul și am iubit instantaneu sportul. În paralel cu cariera, am făcut studii de design industrial care îmi permit acum să-mi construiesc propria pușcă”, a mărturisit Maillet pentru siteul oficial al Jocurilor Olimpice.
Quentin Fillon Maillet célèbre son titre sur l'individuel des JO de Pékin, le 8 février 2022
Noul campion olimpic le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la succesul său în China. De acum, nu se va mai vorbi despre el ca despre liderul fără victorii.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo