De MARIAN URSESCU
Francezul Quentin Fillon Maillet a câștigat marți, la Beijing, titlul olimpic la individual, 20 de kilometri. Liderul Cupei Mondiale a devenit erou în Franța, având o ascensiune remarcabilă.
La debutul său la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang 2018, cel mai bun loc al lui Fillon Maillet fusese locul 29, la 15 km start în bloc. Tot în 2018, biatlonistul a aflat că partenera lui de viață, dar și tatăl, suferă de cancer.
Beijing 2022
Biatlonul la Beijing. Eroi, drame și momente pentru istorie
18/02/2022 LA 16:09
”Înainte de a pleca din Franța, iubita mea mi-a spus: <câștigă câteva curse pentru mine!>”, a dezvăluit sportivul.
Pentru a fi sigur că se pregătește cât mai bine pentru competiția de la Beijing, biatlonistul s-a alăturat vara trecută unității de elită a Jandarmeriei Franceze GIGN.A fost plasat în situații de luptă organizate pentru a-și testa rezistența la stres, dar și capacitatea de a-și controla emoțiile.

Antrenamente de viață și de moarte

„Obiectivul meu acum este să găsesc o soluție pentru a antrena mentalul, deoarece diferența dintre al doilea, al treilea sau al patrulea loc și primul, este mentalul. Vreau să fiu campion olimpic, așa că am încercat să fac asta, să-mi antrenez mentalul”, a dezvăluit pentru olympics.com Quentin Fillon Maillet.
Francezul a petrecut două zile cu o echipă de poliție înaintea acestor Jocuri Olimpice de iarnă, completând exerciții de tragere, mergând pe frânghii întinse între clădiri și târându-se prin tuneluri înguste de ciment. „Mi-au dat soluții pentru situații de mare stres. Acești oameni lucrează în aceste situații în fiecare zi și săptămână, cu arme, cu oameni periculoși. Biatlonul este destul de asemănător. Nu alergăm pe viață sau pe moarte, dar ne stresăm mult înainte de cursă și asta este o modalitate bună pentru mine de a mă pregăti", a explicat liderul Cupei Mondiale de biatlon.

De la schi fond, tir cu arcul la biatlon

Născut în Champagnole, el și-a urmat mama Helene în schiul fond, apoi în schiul alpin. La vârsta de 14 ani, a trecut la biatlon, urmându-și fratele, verii și pe tatăl său, Laurent.
„În copilărie, locuiam chiar lângă atelierul de tâmplărie al familiei. Erau destule resurse acolo pentru a face colibe, arcuri, arbalete, săgeți.Boris, un văr care practica biatlon, m-a pus cândva să-i încerc pușca. Am redescoperit senzațiile tirului cu arcul și am iubit instantaneu sportul. În paralel cu cariera, am făcut studii de design industrial care îmi permit acum să-mi construiesc propria pușcă”, a mărturisit Maillet pentru siteul oficial al Jocurilor Olimpice.
https://i.eurosport.com/2022/02/08/3309035.jpg
Noul campion olimpic le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la succesul său în China. De acum, nu se va mai vorbi despre el ca despre liderul fără victorii.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Biathlon Men's Mass Start 15 km - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
18/02/2022 LA 10:55
Beijing 2022
Momentul în care biatlonistul Johannes Thingnes Boe a intrat în istorie: 4 titluri la JO 2022!
18/02/2022 LA 09:56