Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ireal ce s-a întâmplat cu ștafeta Rusiei. Video cu cele 5 focuri ratate de Latypov la ultima tragere

Andrei Nicolae

Actualizat 15/02/2022 la 10:52 GMT+2

Comitetul Olimpic al Rusiei a avut medalia de aur în mână la proba de ștafetă 4x7,5 km, dar Eduard Latypov a ratat 5 focuri la ultima tragere, astfel că a "cedat" titlul Norvegiei.

Russia's Eduard Latypov attends a training session at the Biathlon World Cup in Oestersund, Sweden. Alexey Filippov / Sputnik

Credit imagine: AFP

Concursul masculin de ștafetă 4x7,5 km a produs una dintre cele mai mari drame din punct de vedere sportiv la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022.
A fost o cursăîn care Comitetul Olimpic al Rusiei a dat senzația timp de 3 schimburi și jumătate că aleargă de una singură, dar la final a venit pe ... locul 3!

Ireal ce s-a întâmplat cu ștafeta Rusiei la biatlon. Lider detașat în cursă, Eduard Latypov a ratat 5 focuri la ultima tragere

Biatlonistul Eduard Latypov a avut o zi cu adevărat de coșmar. Aflat pe ultimul schimb al ștafetei ruse, el a intrat în poligon cu un avans de aproximativ 50 de secunde la tragerea picioare (ultima a concursului), având practic titlul olimpic în mână. Nu a reușit însă să gestioneze momentul de presiune și a ratat nu mai puțin de 5 focuri din cele 8 la dizpoziție (dintre care trei de rezervă), motiv pentru care a fost nevoit să facă și două tururi de penalizare!
picture

Ireal ce s-a întâmplat cu ștafeta Rusiei. Video cu cele 5 focuri ratate de Latypov la ultima tragere

Profitând de situație, Norvegia și Franța au recuperat handicapul și au trecut în față, în timp ce COR a terminat până la urmă pe locul 3. Eduard Latypov a părut un om distrus la final, toți ceilalți coechipieri venind să-l consoleze.
Norvegia a pornit ca mare favorită în acest concurs, dar la jumătatea cursei nu mai spera la titlu. Avea deja peste 2 minute de întâziere când frații Boe au schimbat ștafeta. Dacăcineva i-ar fi spus echipei scandinave că va termina pe podium, probabil că ar fi fost mulțumită în acel moment.
Vetle Sjaastad Christiansen
Dar Johannes Boe a alergat fantastic și înainte de schimbul patru a redus distanța față de COR până la 45 de secunde. Pe ultimul schimb, Christiansen a avut o tragere curată, a gestionat perfect erorile adversarilor și a trecut primul linia de sosire. Franța, cu Quentin Fillon Maillet pe ultimul schimb, dublu campion olimpic aici, a terminat pe locul 2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo