De MARIAN URSESCU
Norvegiana Marte Olsbu Roeiseland nu a mai ratat nicio țintă în poligon, vineri în proba de sprint pe distanța de 7,5 km de la Beijing. A atins toate cele 10 ținte și a zburat apoi pe traseu, câștigând prima sa medalie de aur olimpică, într-o probă individuală.
Olsbu Roeiseland a terminat cursa în 20:44,3, cu peste 30 de secunde avans în fața suedezei Elvira Oeberg, de pe locul doi, și în fața italiencei Dorothea Wierer, bronzul olimpic. Ca și norvegianca, și celelalte medaliate nu au ratat nicio țintă în poligon.
Beijing 2022
Biatlonul la Beijing. Eroi, drame și momente pentru istorie
18/02/2022 LA 16:09
Învârstă de 31 de ani, Marte a devenit doar a treia femeie care a câștigat două medalii olimpice la sprint. Câștigase argintul la debutul ei, la PyeongChang 2018. Olsbu Roeiseland are acum trei medalii la Beijing 2022: aur la 7,5 km, aurul cuștafeta mixtă de 4x6km și bronzul ei la 15 km individual feminin.

A încercat să uite de ultima cursă unde a ratat ultimul foc în poligon

"Timpul meu la schi afost întotdeauna unul bun. De aceea m-am concentrat cu adevărat în poligon, azi”, a declarat Olsbu Roeiseland. „În cursa individuală de 15 km, am fost puțin dezamăgită pentru că am ratat ultima lovitură. Acolo am pierdut medalia de aur. Așa că am muncit mult, timp de trei zile, pentru a încerca să mă concentrez pe ziua de azi și să uit de ultima cursă. Cred că am făcut un lucru foarte bun și pentru asta sunt foarte fericită", a declarat norvegianca.
Røiseland a spus că intenționează să-și schimbe tactica, să tragă mai încet pentru căa simțit că dacă va calmă, ar putea avea mai mult succes.
"Mi-aș dori să pot trage mai repede, dar câteodată nu e ziua potrivită”, a adăugat Røiseland.„În unele zile poți să tragi și să simți ritmul, dar azi nu am avut ritmul, așa că a trebuit să fac o pauză la un moment dat". Ea recunoaște că înainte de ultimul foc s-a gândit la ratarea de la ultima cursă.
"Cred că pentru mine a fost o cursă perfectă. Am făcut tot ce am putut și cred că astăzi este una dintre cele mai bune curse ale mele din toate timpurile și, pentru a face asta la Jocurile Olimpice, nu știu ce să spun", a declarat Roeiseland pentru Eurosport.

Ar mai putea câștiga alte trei medalii

Marte Olsbu Roeiseland va pleca prima în proba de urmărire 10 km, programată pe 13 februarie. Ea va avea 31 de secunde avans față de suedeza Elvira Oeberg și 37 de secunde de italianca Dorothea Wierer. Urmează apoi austriaca Lisa Theresa Hauser (47 secunde). Celelalte adversare sunt la peste un minut întârziere.
Apoi, pe 16 februarie, Marte Olsbu Roeiseland va fi în ștafeta feminină a Norvegiei pe distanța de de 4x6 km. Norvegiencele sunt și acolo între marile favorite. Ultima cursă va avea loc pentru Marte Olsbu Roeiseland pe 19 februarie. E cursa cu start în bloc pe distanța de 12,5 km.
https://i.eurosport.com/2022/02/11/3313231.jpg

Casa de la țară

Recent, Marte Olsbu Roeiseland a prezentat în presa din Norvegia casa pe care și-a construit-o la Sirdal, o localitate din sud-vestul Norvegiei, la Marea Nordului. "Cabana a fost finalizată în aprilie 2021și de atunci a fost folosită cât mai des posibil. Chiar o pot numi a doua mea casă. Cel mai bun lucru despre acest loceste că am foarte multă liniște și o vedere senzațională. Natura care intră prin ferestrele mari din cabană înseamnă că îmi găsesc cu adevărat liniște atunci când sunt acolo", a declarat Marte pe siteul său. În general, Marte Olsbu locuiește la Arendal, un orășel aflat pe partea cealaltă a Norvegiei, în sud-est.
Beijing 2022
Biathlon Men's Mass Start 15 km - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
18/02/2022 LA 10:55
Beijing 2022
Momentul în care biatlonistul Johannes Thingnes Boe a intrat în istorie: 4 titluri la JO 2022!
18/02/2022 LA 09:56