Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vântul i-a fost aliat. Justine Braisaz-Bouchet a câștigat proba de mass-start după o revenire nebună

Andrei Nicolae

Actualizat 18/02/2022 la 11:15 GMT+2

Justine Braisaz-Bouchet (Franța) este norocoasa zilei. Ea a devenit campioană olimpică la mass-start, după ce înainte de tragerea a treia avea o întârziere de +1.24. Vântul, o alergare fabuloasă pe schiuri și o tragere bună pe final au ajutat-o însă să recupereze și să devină campioană olimpică

Justine Braisaz-Bouchet első aranyérmét szerezte világversenyen

Credit imagine: AFP

Biatlonista Justine Braisaz-Bouchet a avut parte de o cursă fabuloasă la mass-start, ultima întrecere feminină din cadrul Jocurilor Olimpice. În primele curse, ea a ratat totul (locul 40 la individual, locul 48 la sprint), dar azi a prins o zi de neuitat.
A fost supersonică pe schiuri, după cum notează colegii de la Eurosport Franța. Justine a avut parte de o revenire nebună după un start dificil de cursă. Ea a câștigat medalia de aur în fața norvegiencelor Tiril Eckhoff (+ 15'') și Marte Olsbu Roeiseland (+ 34''). Aceasta din urmă a adunat a cincea medalie la aceste întreceri, dintre care trei de aur.

Justine Braisaz-Bouchet ratase trei focuri la primele două trageri

Braisaz-Bouchet a adus primul titlul olimpic pentru Franța la Jocurile Olimpice 2022, în concursurile feminine de biatlon.
picture

Justine Braisaz-Bouchet, victorie superbă la mass-start, în condiții grele de cursă

Scenariul cursei a fost incredibil, asta pentru că vântul a bătut în rafale în poligon. După primele două trageri, reprezentanta Franței avea deja trei focuri ratate și a intrat în poligon la a treia tragere cu o întârziere de + 1.24.
Un vânt puternic de aproximativ un minut a fost cel mai bun aliat pentru Braisaz-Bouchet. Eckhoff și Roeiseland, primele două clasate, au declanșat focul destul de târziu. Totodată, au ratat câte 2 focuri. Sportiva din Franța a tras cu zero și a ieșit în frunte după a treia tragere. De aici, nimic nu a mai putut să o oprească.
Justine Braisaz-Bouchet a alergat fantastic pe schiuri și chiar dacă a avut un foc ratat la ultima tragere, nu a mai putut fi ajunsă. Așadar, proba de mass-start feminin s-a încheiat cu o mare surpriză.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo