După ce ieri s-au desfășurat probele de individual, astăzi au avut loc la Kontiolahti primele probe de sprint din acest sezon al Cupei Mondiale de Biatlon. Al 2-lea în cursa de ieri, deținătorul globului mare de cristal, Johannes Thingnes Boe, a avut astăzi o evoluție perfectă.
Norvegianul a tras cu 0 la ambele treceri prin poligon și a terminat cursa cu un timp cu 44 de secunde mai bun decât cel al suedezului Sebastian Samuelsson, care a ratat unul dintre cele 10 focuri. Pe poziția a 3-a a încheiat tot un suedez, Martin Pensilouma, care a avut de asemenea o ratare în poligon.
Câștigătorul cursei individuale de ieri, tânărul Sturla Holm Laegreid, nu a mai repetat aceeași evoluție și a terminat abia pe locul 18, în timp ce Erik Lesser a avut al 9-lea timp, ambii făcând câte un tur de penalizare din cauza ratărilor din poligon.
Kontiolahti
Julia Simon, remontada superbă pentru o victorie magică în pursuitul de la Kontiolahti
04/12/2022 LA 15:03
https://i.eurosport.com/2020/01/26/2762606.jpg

Hanna Oeberg, victorie în proba feminină

La feminin, victoria i-a revenit suedezei Hanna Oeberg. Aceasta a tras impecabil și a avut o deplasare pe schiuri foarte bună, devansându-le clar pe norvegiencele Marte Olsbu Roiseland și Karoline Offigstad Knotten, care au avut și ele o tragere curată.
Aceasta a fost cea de-a 4-a victorie din carieră a Hannei Oeberg în Cupa Mondială, sportiva de 25 de ani devenind și lideră în clasamentul general. Aceasta a profitat de evoluția sub așteptări a Doretheei Wierer, care a avut doar o ratare, dar a încheiat abia pe locul 22.
Etapa a 2-a din Cupa Mondială de Biatlon va avea loc tot la Kontiolahti, în perioada 3-6 decembrie, urmând a se desfășura curse de sprint și pursuit, dar și primele probe de ștafetă din acest sezon.
Kontiolahti
Johannes Boe, învingător şi în pursuitul de la Kontiolahti
04/12/2022 LA 14:52