Cupa Mondială de biathlon a pornit la drum sâmbătă în Suedia, la Ostersund. Dacă în probele individuale de ieri fanii nu au avut motive de satisfacție, în probele de sprint sportivii din țara scandinavă au dat recital.
Hanna Oeberg a câștigat proba feminină după o prestație impecabilă în poligon, unde a doborât toate cele 10 ținte. Suedeza a devansat-o cu 11,3 secunde pe franțuzoaica Anais Chevalier Bouchet, care a avut de asemenea o tragere curată.
Östersund
BIATLON | Norvegianul Vetle Sjaastad Christiansen a câștigat proba de pursuit de la Oestersund
05/12/2021 LA 15:56
Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Marte Olsbu Roiseland, norvegianca ce a terminat pe lodul doi în ierarhia generală a Cupei Mondiale în sezonul trecut. Aeasta a avut o întârziere de numai 15,4 secunde față de câștigătoare, chiar dacă a avut o ratare și a făcut astfel un tur suplimentar.

Hanna Oeberg a câștigat proba de sprint de la Ostersund, în Cupa Mondială de Biathlon

La fel cum s-a întâmplat și la concursul de individual, două dintre favorite au avut prestații modeste: Dorothea Wierer (locul 23) și Titil Eckhoff (locul 28).
România a avut și ea două reprezentante în concurs: Anastasia Tolmacheva și Elena Chirkova, două rusoaice naturalizate recent de Federația de profil. Acesta nu au avut însă rezultate deosebite, prima clasându-se pe locul 72 (0 ratări, +2:23), iar a doua pe locul 97 (două ratări, +3:11).
Citește și:

Sebastian Samuelsson, victorios la sprintul masculin

Ambiționat de conaționala Hanna Oeberg, Sebastian Samuelsson a făcut și el o cursă mare. Suedezul a tras cu 0 și a avut o deplasare pe schiuri excelentă, devansându-i pe norvegienii Vetle Sjastad Christiansen (+11,8 secunde) și Johannes Thingnes Boe (+12,2), care de asemenea au fost impecabili în poligon.
George Buta a avut o evoluție apreciabilă, clasându-se pe locul 51 (0 ratări, +2,03). Celălalt reprezentant al României, Raul Antonio Flore, a terminat pe locul 75 (o ratare, +2,48).
Cupa Mondială de Biathlon ia o pauză de dpar câteva zile, însă sportivii nu vor pleca de la Oestersund, unde va avea loc și încă o etapă comnpletă din acest sezon. Joi, 2 decembrie, vor fi cursele de sprint, iar sâmbătă și duminică vor fi primele probe de pursuit și de ștafetă din acest sezon. Toate cursele vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Östersund
Franța, învingătoare în ștafeta feminină de biatlon, la Ostersund
05/12/2021 LA 13:51
Östersund
BIATLON | Rezumatul probei feminine de pursuit - Oestersund, câștigată de Marte Olsbu Roiseland
04/12/2021 LA 15:07