Evaluând șansele sportivilor români la Jocurile Olimpice Beijing 2022, după rezultatele din acest sezon în competițiile internaționale, reprezentanții de la bob, cu piloții Andreea Grecu și Mihai Țentea, au cele mai mari șanse să vină în Top 10.
România speră să participe în toate cele patru probe ale disciplinei și are șanse reale după cum arată ierarhiile generale în acest moment, la trei dintre acestea fiind în Top 12 mondial (monobob feminin, bob douăpersoane feminin și bob două persoane masculin). De asemenea, la bob patru persoane masculin, echipajul condus de Mihai Țentea este pe locul 18 în Cupa Mondială. La Jocurile Olimpice se califică sportivii clasați în Top 25.
Beijing 2022
Dubla campioană olimpică a Canadei va concura pentru Statele Unite la JO de iarnă de la Beijing
19/01/2022 LA 05:54
Sportivii români au făcut deja cunoștință cu pista de la Yanqing (China), unde vor avea loc și întrecerile olimpice, după ce au fost într-un stagiu de pregătire de trei săptămâni în luna octombrie. Iar speranțele lor sunt destul de mari după testele avute acolo.

Andreea Grecu a analizat pista de concurs de la Jocurile Olimpice: "Șansele de greșeală sunt foarte mari"

"Aș avea șanse să vin în față și la monobob, dar și la bob de două persoane, fiind o pârtie foarte tehnică", este una dintre concluziile trase de Andreea Grecu. Campioana mondială de junioare din 2018 a dezvoltat apoi ideea: "Șansele ar fi egale să luăm un rezultat foarte bun. Pârtia este foarte tehnică, astfel căși șansele de greșealăsunt foarte mari. Putem recupera la bob de două persoane pe parcursul cursei.
Am avut pregătire de 3 săptămâni pe pista olimpică în luna octombrie. Inițial nu mi-a plăcut pârtia, la antrenamente nu am avut timpi așa buni. În schimb, a fost o surpriză și pentru mine și pentru ceilalți care ne-au urmărit, am avut două manșe de concurs test, în care am obținut locul 4 în proba de bob două persoane. Și pentru noi este acum o speranță că am putea să ne clasăm în primii 6 la Jocurile Olimpice".
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275508.jpg
Monobobul feminin este o disciplină nouă în programul olimpic. Din mers s-a adaptat și Andreea Grecu, după ce a început să piloteze în această probă în urmă cu un an. Între timp, ea a reușit săobținăși clasări în Top 10.
"La monobob eu sper la același lucru, la un rezultat în Top 6. Este o probă nouă și pentru mine. Am început să pilotez de un an monobobul, m-am adaptat puțin mai greu decât celalalte fete care sunt foarte bune la start, dar se pare că încet-încet am început să mă apropii și eu de ele. Ca și nivel de pilotaj chiar am speranțe că pot obține un loc bun, de ce nu, chiar și o medalie", a mai spus Andreea Grecu.
Întrecerile de bob la Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 13-20 februarie, titlurile olimpice urmând a fi decernate în 14, 15, 19 și 20 februarie. Jocurile Olimpice Beijing 2022 vor putea fi urmărite pe programele Eurosport.
Beijing 2022
Visul zburdalnic al uneia dintre cele mai curajoase fete din România la sporturile de iarnă
21/12/2021 LA 12:12
Beijing 2022
Cât costă boburile pentru marea performanță? Suma este impresionantă!
16/12/2021 LA 17:10