Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dubla campioană olimpică a Canadei la bob va concura pentru Statele Unite la JO de iarnă de la Beijing 2022

Bianca Dumitru

Publicat 19/01/2022 la 07:54 GMT+2

Kaillie Humphries, dublă campioană olimpică la bob feminin sub culorile Canadei, va participa la JO de la Beijing într-un bob al echipei olimpice a Statelor Unite.

Erneut Gold für Kaillie Humphries

Credit imagine: SID

Elana Meyers Taylor și Kaillie Humphries vor fi piloții celor două boburi feminine la JO 2022, a anunțat directorul general al Federației de bob și skeleton din Statele Unite, Aron McGuire.
Selecția celor 12 sportivi care vor alcătui echipa americană a fost o decizie "foarte dificilă", a subliniat McGuire, iar federația sa este "mândră" de asta și așteaptă "cu nerăbdare să-i vadă reprezentând Statele Unite la Beijing".
Kaillie Humphries, născută la Calgary, a cucerit aurul pentru Canada la Jocurile Olimpice din 2010 și 2014, precum și o medalie de bronz în 2018, la PyeongChang.
Ea a părăsit Canada natală în ultimii ani, după ce dezvăluit că a fost hărțuită de antrenorul său, iar acum va participa pentru a patra oară la Jocuri, sub drapelul SUA.
Citește și:
"Cariera mea sportivă s-a încheiat în Canada", a explicat ea pentru AFP, în luna decembrie, considerând că "nu mai era prudent" pentru ea să continue ''în acel mediu".
La sfârșitul lunii decembrie, Humphires, care locuiește în California împreună cu soțul ei, a obținut cetățenia americană, esențială pentru a putea concura sub culorile Statelor Unite la Beijing, în mai puțin de trei săptămâni.
"Humphries este campioană mondială en titre la monobob feminin și campioană mondială la bob-2 feminin", reamintește federația americană într-un comunicat, adăugând că sportiva, în vârstă de 36 ani, "va lupta" pentru aur la Beijing.
De la debutul olimpic al bobului feminin, în 2002 la Salt Lake City, reprezentanții Statelor Unite au câștigat medalii la toate edițiile Jocurilor, subliniază USA Bob&Skeleton.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo