Benjamin Maier din Austria a avut mari probleme financiare, iar visul său de a ajunge la Jocurile Olimpice de iarnă părea să se destrame. Francesco Friedrich, care este cel mai de succes pilot din istoria Cupei Mondiale la bob, a descoperit o campanie de finanțare a austriacului, iar acum germanul este sponsorul principal al acestuia.
Ajunși la Beijing, Maier a fost mai încet decât Friedrich cu doar 0,2 secunde în cele două runde de antrenament. Cu toate acestea, el nu ar fi putut să participe la Beijing dacă nu ar fi primit acest ajutor din partea lui Friedrich.
"Bobul este un sport extrem de costisitor și ai nevoie de mulți sponsori. În urmă cu câțiva ani, nu aveam sponsori și ne zbăteam pentru a găsi finanțare, așa că am început o strângere de fonduri. Atunci, Francesco ne-a sărit în ajutor, dar mai mult dintr-o glumă, pentru a ne susține. Apoi am început să tot vorbim și am ajuns chiar la o sponsorizare. În acest moment, el este cel mai longeviv sponsor pe care îl avem.
Beijing 2022
EXCLUSIV | Prima reacție din partea COSR după anunțul Andreei Grecu privind retragerea din bob
20/02/2022 LA 10:24
Pe lângă aspectul financiar, el ne ajută și cu sfaturi și îi suntem foarte recunoscători pentru asta", a declarat Maier pentru Eurosport.
Citește și:

Friedrich vrea să ajute cât mai multe țări pentru a performa la bob

Germanul, care la ediția din acest an are șansa de a deveni campion olimpic pentru a treia oară în cariera sa, a declarat că încearcă să susțină cât mai mult acest sport. În Germania, sportivii au parte de echipamente foarte bune, în timp ce alți sportivi din alte sporturi reușesc cu greu să își procure echipament sau să participe la competiții:
"Noi ajutăm alte țări pentru că în Germania toți juniorii primesc echipamente foarte bune, în timp ce alți sportivi din alte țări sunt nevoiți să plătească din propriul buzunar. Nu vrem ca familia bobului să devină mai mică, așa că ajutăm și alte națiuni care nu au la fel de multe resurse", a declarat Friedrich.
Acum, cu Maier prezent la Beijing, cei doi vor fi adversari în probele de două și patru persoane de la Jocurile Olimpice. Atât Benjamin Maier, cât și Francesco Friedrich au fost purtătorii de drapel ai națiunilor lor la Ceremonia de Deschidere de săptămâna trecută.
Beijing 2022
VIDEO EXCLUSIV | Andreea Grecu și-a anunțat retragerea din bob, imediat după Jocurile Olimpice
20/02/2022 LA 08:30
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - 4-Man Heat 4
20/02/2022 LA 05:17