Poreclită "bomba blondă", Humphries a ales să părăsească țara natală, Canada, după ce a avut mai multe neînțelegeri cu Federația de la Ottawa. A fost nevoită doi ani să aștepte cetățenia americană, între timp căsătorindu-se cu un fost jucător de fotbal american, lucru care a ajutat-o în această procedură. Mai multe țări au fost dispuse să îi acorde imediat cetățenia - inclusiv China, care voia să îi ofere o sumă substanțială drept "primă de instalare", dar Kaillie a preferat să aștepte pentru că voia să reprezinte SUA.
Azi, ea s-a impus la monobob, la Beijing, și spune că succesul este "mai emoționant" decât celelalte succese ale ei (a mai luat două medalii de aur, la Jocurile Olimpice, anterior), după ce a devenit prima femeie care a câștigat aurul olimpic pentru două țări diferite.
"Am ales o națiune și ea m-a ales înapoi. Este o mare onoare să știu că am putut face asta împreună", a spus Humphries, citată de eurosport.co.uk, pentru ca apoi să adauge: "Această medalie se simte diferit, e mai emoționant pentru mine. Deși fiecare călătorie olimpică a fost altfel, a trebuit să aleg să plec din țara mea de origine. A trebuit să lupt. Au fost mulți oameni care au încercat să-mi stea în cale. Și au existat o mulțime de obstacole pentru a ajunge în acest punct".
Beijing 2022
EXCLUSIV | Prima reacție din partea COSR după anunțul Andreei Grecu privind retragerea din bob
20/02/2022 LA 10:24

Humphries a intrat în istorie

Humphries face parte din echipa SUA din 2019, dar ea avea nevoie de cetățenie pentru a putea fi prezentă la Jocurile Olimpice. A primit în cele din urmă pașaportul în decembrie, iar acum a câștigat încă un titlu olimpic.
Sportiva de 36 de ani și-a asigurat o victorie dominantă la monobob, învingând-o pe coechipiera ei Elana Meyers Taylor cu 1,54 secunde. Victoria a pus capăt dominației germane în aceste probe, după ce nemții se impuseseră pe linie la sanie și skeleton.
Humphries este o legendă a sportului și este acum prima femeie care a câștigat trei medalii de aur la bob. Ea are șansa de a câștiga încă un aur, în proba de două persoane.

Kaillie Humphries, prima campioană olimpică din istoria monobobului

Beijing 2022
VIDEO EXCLUSIV | Andreea Grecu și-a anunțat retragerea din bob, imediat după Jocurile Olimpice
20/02/2022 LA 08:30
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - 4-Man Heat 4
20/02/2022 LA 05:17