Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kaillie Humphries e cea mai tatuată sportivă prezentă la Jocurile Olimpice de la Beijing

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 14/02/2022 la 13:45 GMT+2

A părăsit Canada pentru că s-a simțit ”abuzată verbal și speriată fizic”. A câștigat al treilea aur olimpic, primul pentru Team USA. Povestea de success a unei femei de success

Kaillie Humphries

Credit imagine: facebook

De MARIAN URSESCU
Americanca Kaillie Humphries este prima campioană olimpică din istoria monobobului. Sportiva de 36 de ani, care a concurat pentru Canada la ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice, a fost într-o formă de invidiat. A câștigat toate cele patru manșe de la monobob și și-a trecut în palmares a treia medalie olimpică de aur. Câștigase două la bob două persoane, cu Heather Moyse, atât la Vancouver 2010, cât și la Soci 2014. La Pyeonchang 2018, obținuse doar un bronz.

Tatuajul, la rang de artă

”Tatuajele mele sunt o sursă de forță și putere. Sunt o pânză a experiențelor mele, povestea mea este gravată în linii și umbre, se citește pe picioare, brațe, spate, umeri, abdomen. Dumnezeul meu, familia, prietenii, slujba, credințele sociale și istorice…funcționează ca o conștiință exterioară care-mi va aminti pentru totdeauna cine sunt ș ice este important, în momentele grele. Tatuajul înseamnă să-mi personalizez corpul făcându-l o adevărată casă pentru spiritul care trăiește în interior”, a scris e ape contul personal de Facebook.
Kaillie Humphries
Deseori vorbește în spațiul virtual despre tatuaje, despre corpul său.
”Întotdeauna am fost fascinată de tatuaje. Iubesc operele de artă, intensitatea și puterea pe care o aduc. Cu fiecare tatuaj nou mă simt mai completă. Ele reprezintă cine sunt, în ce cred, familia mea, succesul și greutățile. Ele m-au ajutat să sărbătoresc victoriile și să depășesc tristețea. Tatuajele mele îmi spun povestea, iar eu voi continua să le obțin cu fiecare nouă călătorie de-a lungul vieții.
Dacă o să câștig o medalie la Jocurile Olimpice în 2022, cred că următorul meu tatuaj va fi un dragon. Numele pistei de bob din China este „dragonul adormit”. Îmi voi face și un tatuaj cu tematică americană, indiferent de ce se întâmplă în timpul curselor. Reprezentând ultimii mei 4 ani de la Team USA”, a scris Kaillie pe pagina sa de Facebook.

Trei ani să primească cetățenia SUA

”M-am simțit vizată, hărțuită, abuzată verbal și speriată fizic pentru siguranța mea. Așa că trebuia să schimb ceva”, a explicat Humphries de ce a părăsit lotul Canadei.
A primit o grămadă de solicitări, au fost țări precum China, care îi acordau imediat cetățenia, dar ea a preferat să aștepte cetățenia americană. Și a avut de așteptat aproape trei ani.
Bobsleigh's Kaillie Humphries is the first woman to win Olympic gold for two countries
”Acum trei ani toți spuneau că nu voi putea să-mi iau pașaportul american la timp pentru această ediție a Jocurilor. Oricum am ales să merg mai departe. Acum trei luni, eram încă fără pașaport. Oricum am mers înainte. Acum două săptămâni am făcut COVID și nu am putut călători în China...
Acum sunt cetățean American. Mi-am revenit după COVID și sunt la Beijing cu Team USA pentru JO de Iarnă 2022! A 5-a mea Olimpiadă și prima pentru SUA!”, a scris Kaillie Humphries înainte de startul Jocurilor Olimpice.
”Am fost doborâtă de 100 de ori și o pandemie globală a încercat să mă elimine în ultimul minut. M-am ridicat de 101 ori și nu am lăsat pe nimeni să-mi spună că nu pot. Am găsit o modalitate de a trece prin toate rahaturiel. Acum stau aici mândră și dreaptă. Am învățat că viața nu este perfectă, dar putem avea momente perfecte. Limitările vor sta mereu în calea viselor noastre, trebuie să lupți pentru obiectivele tale și să nu te mulțumești niciodată cu nimic mai puțin decât ceea ce ai mai bun. Nu lăsa pe nimeni să-ți spună cine ești sau ce meriți. Înconjoară-te de oameni care te iubesc și te susțin. Cu toții merităm o oportunitate și să ne simțim în siguranță. N-aș putea fi mai fericit acolo unde sunt”, a adăugat tripla campioană olimpică.

Luptă împotriva violențelor și pentru drepturile tinerilor

Humphries a fost căsătorită cu Dan Humphries, un fost bober care a concurat pentru Marea Britanie și Canada. A divorțat înainte de Jocurile Olimpice din 2014. În septembrie 2019, s-a căsătorit cu fostul bober american Travis Armbruster în California.
Humphries este activistă activă a campaniei „Am fost agresat”, dar și ” Right to Play” (Dreptul de a juca), un program sportiv pentru tinerii defavorizați. În aprilie 2011, prin ”Right to Play”, ea și gimnastul canadian Kyle Shewfelt au călătorit în Liberia pentru a înființa programe sportive pentru copiii defavorizați.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo