Mike Tyson și Roy Jones Jr. s-au întâlnit duminică, 29 noiembrie, de la ora 04:00 (ora României), la STAPLES Center din Los Angeles, California. Super-duelul dintre Tyson și Jones Jr. s-a încheiat încă de la 7.25. Toate cele opt runde au fost dominate categoric de Mike Tyson, care nu l-a menajat nicio clipă pe Roy Jones Jr. și i-a aplicat o mulțime de lovituri puternice.
În ciuda prestației sale, Mike nu a primit o decizie prin care să fie recunoscut drept câștigător, ceea ce l-a nemulțumit, însă meciul a fost unul demonstrativ. În ciuda acestui fapt, Mike Tyson (54 de ani) va încasa 10 milioane de dolari pentru lupta cu Roy Jones Jr. (51 de ani), indiferent de faptul că duelul nu a avut un deznodământ recunoscut de arbitru.
Box
Moment ireal la un meci de box! A refuzat să reintre în ring: "Vreau să ajung acasă în viață"
27/06/2022 LA 13:52
Primele reacții ale celor doi pugiliști:
  • Roy Jones Jr: Mă doare totul! Îmi convine egalul! Omul e atât de puternic! Nu contează cu ce și unde, totul doare. Sunt ok cu egalul, ar trebui să încercăm să luptăm iar.
  • Tyson: Cred că am câștigat meciul, dar sunt mulțumit cu egalul! Am distrat oamenii, au fost fericiți cu ce am arătat

Mike Tyson și Roy Jones Jr., un duel lipsit de echilibru și din punct de vedere financiar

Important de precizat este că diferența dintre sumele încasate de cei doi luptători este uriașă. Chiar dacă Roy Jones Jr. a fost unul dintre cei mai buni boxeri din istorie, fiind de 22 de ori campion mondial, cel care atrage cel mai bine este Mike Tyson. Acesta va încasa 10 milioane de dolari pentru această luptă, în timp ce adversarul său va primi unul singur. Chiar dacă suma este impresionantă, Mike a declarat încă de la început că va dona toți banii organizațiilor caritabile.
Mike Tyson a câșitgat ieri și proba cântarului. În vârstă de 54 de ani, "Iron" Mike a fost și mai greu cu peste 4 kilograme față de adversarul său: 99,79 kg a cântărit Mike Tyson, în timp ce Roy Jones Junior a avut doar 95,25 kg. Marele campion a fost nevoit să facă sacrificii considerabile pentru a fi în formă pentru meciul revenirii sale în ring. Pentru a putea fi în cea mai bună formă a sa, Tyson a făcut eforturi considerabile. El a slăbit 45 de kilograme.
"Pregătirea a fost dificilă dintr-un singur motiv: am fost nevoit să slăbesc 45 de kilograme. Dar am făcut asta întreaga mea carieră. De asemenea, am devenit vegan. Soția mea m-a sfătuit să folosesc și banda de alergare", a declarat el pentru AS.
Box
Când și unde are loc revanșa dintre Oleksandr Usyk și Anthony Joshua! Anunțul oficial
20/06/2022 LA 07:27
Box
Artur Beterbiev a unificat titlurile WBO, WBC şi IBF la categoria semigrea
19/06/2022 LA 11:19