Boxerul Patrick Day a murit la vârsta de 27 de ani, la patru zile după ce a suferit un traumatism cranian în lupta cu Charles Conwell. Americanul a fost în comă indusă de sâmbătă după ce fusese făcut K.O. la Chicago, în runda a zecea din meciul cu Charles Conwell.
Patrick Day a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului Norhtwestern Memorial din Chicago și a fost suspus unei intervenții chirurgicale pe creier, însă nu a rezistat loviturilor din meciul cu Conwell și nici la încercările medicilor de a-l salva. El a murit miercuri, pe 16 octombrie. La capătul celălalt al poveștii, Charles Conwell trăiește cu o vină profundă și mărturisește că s-a gândit să se lase de box.

Ce mesaj a transmis Charles Conwell după moartea lui Patrick Day

Box
Meciul Anthony Joshua - Tyson Fury, unul dintre cele mai aşteptate evenimente sportive în 2022
24/12/2021 LA 09:15
Charles Conwell, boxerul care l-a făcut KO pe Patrick Day, a aflat că adversarul lui a murit și a transmis un mesaj prin care-și exprimă părerea de rău, faptul că se simte vinovat și că s-a gândit să se lase de box în urma a ceea ce s-a întâmplat din cauza victoriei lui cu Patrick Day.
"Dragă Patrick Day, nu am vrut ca tu să pățești așa ceva, eu am vrut doar să câștig. Dacă aș putea anula totul, aș face-o. Nimeni nu merită să pățească așa ceva. Revăd lupta în minte și mă gândesc cum ar fi fost să nu se fi întâmplat asta. Nu mă pot opri din a mă gândi la tine, mă rog și plâng, pentru că îmi imaginez cum s-ar simți familia și prietenii mei. Te văd peste tot unde merg și aud lucruri extraordinare despre tine. Am zis că poate ar fi mai bine să mă las de box, dar tu nu ai fi vrut asta, erai un luptător, așa că am decis să continui și să câștig un titlu mondial, pentru că știu că tu asta ai fi vrut și asta vreau și eu. Vei fi motivația mea în fiecare zi și voi da totul în ring. Cu compasiune, Charles Conwell", a transmis el.

Cifrele lui Patrick Day în box:

  • Lupte: 22
  • Victorii: 17
  • Victorii prin K.O.: 6
  • Înfrângeri: 4
  • Egaluri: 1
Box
Youtuber-ul Jake Paul, K.O.-ul anului, cu Tyron Woodley: "Bat pe oricine, oriunde, oricând"
19/12/2021 LA 12:47
Box
Un campion național de box, cu arcada spartă după ce a fost lovit cu pumnul de un antrenor
11/12/2021 LA 07:11