Promotorul englez Ben Shalom a declarat că Fury este gata să lupte din nou la începutul anului 2022: "Am vorbit cu el și mi-a spus clar că vrea un meci cel târziu în martie. Nici nu se gândește să nu urce în ring. Vom vedea împotriva cui pentru că momentan nu are adversar", a afirmat Shalom.
În schimb, promotorul lui Fury, Bob Arun, a afirmat că adversari ar putea fi americanul Dillian White (33 meciuri, 28 victorii, 2 înfrângeri), englezul Joe Joyce (36 meciuri, 13 victorii) sau câștigătorul dintr-o eventuală partidă revanșă Anthony Joshua - Oleksandr Usik. "Important este ca viitoarea partidă să fie în Marea Britanie, nu contează cu cine", a punctat Arun.
În octombrie, Tyson Fury și-a păstrat centura de campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, învingându-l pe americanul Deontay Wilder prin KO în repriza a 11-a, la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria boxului, care a avut loc la Las Vegas.
Box
Mihai Nistor și-a pus adversarul în genunchi în mai puțin de o repriză!
29/10/2022 LA 08:32
Fury, în vârstă de 33 ani, neînvins în 32 de lupte ca profesionist, l-a trimis atunci de trei ori la podea pe Wilder, ultima oară în runda a 11-a (penultima), când a pecetluit soarta acestei confruntări, după o serie de lovituri puternice aplicate adversarului. Britanicul a fost la rândul său numărat de două ori pe parcursul meciului, dar a reușit să revină de fiecare dată.
Cei doi pugiliști s-au înfruntat pentru a treia oară. Primul lor meci, desfășurat în decembrie 2018, s-a încheiat nedecis, în timp ce al doilea duel a fost câștigat fără drept de apel de britanic, în februarie 2020.
La gala de la Las Vegas au asistat 15.820 de spectatori, printre care s-au numărat fostele staruri NBA Magic Johnson și Shaquille O'Neal.
Pe de altă parte, pugilistul britanic Anthony Joshua a solicitat în mod oficial disputarea meciului revanșă cu ucraineanul Oleksandr Usik, cel care l-a deposedat de titlurile de campion mondial la categoria grea, versiunile WBA, IBF, WBO și IBO.
Anunțul a fost făcut tot luna trecută de promotorul lui Joshua, Eddie Hearn, care a activat în mod oficial clauza prevăzută în contractul primului meci cu Usik, desfășurat pe 25 septembrie la Londra, pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur, în fața a 67.000 de spectatori, și câștigat la puncte în unanimitate de ucrainean.
Meciul revanșă ar putea avea loc în primăvara anului 2022, într-un loc care urmează să fie stabilit, însă Usik ar dori ca lupta să se desfășoare la Kiev, în fața propriilor fani.
Inițial, Fury, campionul mondial al versiunii WBC, își exprimase anterior dorința de a-l înfrunta pe Anthony Joshua, înainte ca acesta să piardă centurile cu diamante în fața lui Usik, iar acum toți iubitorii boxului așteaptă un meci de unificare a titlurilor la categoria grea, între ucrainean și britanic.
Sursa: AGERPRES
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Box
Mayweather și McGregor, ce nebunie! 1,5 miliarde de dolari pentru două bătălii epice
07/10/2022 LA 18:31
Box
Tyson Fury nu se mai duelează cu Anthony Joshua! Anunțul campion mondial WBC
27/09/2022 LA 13:07