Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă, primele reacții după calificarea în semifinale la Tokyo

Nicu Savin

Publicat 02/08/2021 la 11:44 GMT+3

Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă s-au calificat cu emoții în semifinalele probei de canoe dublu (1000 de metri) de la Jocurile Olimpice, dar cei doi sportivi români sunt încrezători că vor putea obține biletele pentru marea finală, deși concurența este una acerbă.

Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă (România)

Credit imagine: Getty Images

Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă au avut nevoie de două curse pentru a obține calificarea în semifinalele probei de canoe dublu (1000 de metri).
În prima serie au terminat abia pe locul 5, dar în rsferturile de finală au ocupat poziția a 3-a, obținând la limită biletele pentru semifinale.
picture

Jocurile Olimpice: Sfert de finală canoe dublu masculin 1000m, Chirilă și Mihalachi

Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă, încrezători că pot face finală la Tokyo

Deși evoluția de astăzi nu a fost deloc mulțumitoare, cei doi sportivi au declarat că pot face mai mult și că speră să atingă finala, în ciuda unei concurențe foarte acerbe.
"Așa se întâmplă la noi. Nu mai tragi, îți dozezi efortul. Nu sunt mulțumit de felul cum am executat tehnic cursa. Am mers, pur și simplu din dorință. Cred că putem mai bine de atât. De data asta este foarte greu și să prindem finala. După părerea mea, China, Germania și Cuba sunt cele mai puternice la ora actuală, dar în principiu se pot schimba multe. Eu am încredere în noi, vom lupta până la ultima picătură", a spus Victor Mihalachi pentru gsp.ro.
Imediat după finalul celei de-a 2-a curse de astăzi, lui Victor Mihalachi i s-a făcut rău și a rămas întins pe ponton. Acesta a menționat că a mai trecut prin astfel de momente, din cauza efortului maxim pe care l-a depus: "Mi se întâmplă frecvent. Dai totul din tine și cazi lat când ajungi la ponton".
Cătălin Chirilă este și el încrezător că obiectivul de a fi în finală poate fi atins: "Pentru cursele astea ne-am propus să jucăm cu toate cărțile. Miza este enormă și vrem să prindem finala la care am visat. Va fi o altă zi, alte curse, totul este posibil"
Echipajul românesc va lua startul în prima semifinală, unde vor lupta cu canoiștii din Polonia, China, Spania și Ucraina. Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă vor trebui să se claseze cel puțin pe locul 4 pentru a accede în marea finală. Semifinala va începe la ora 3:44, iar cursa pentru medalii este programată la ora 5:53.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo