La finalul lunii iulie, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au făcut o cursă absolut superbă în finala probei de dublu vâsle feminin și au devenit campioane olimpice la Tokyo, aducând cel de-al 20-lea titlu olimpic al României la canotaj.
Sportivele s-au întors acasă, reîntâlnindu-se cu familia și prietenii după foarte multe luni petrecute în cantonament. Potrivit celor de la StiriSuceava.net, Ancuța Bodnar a ajuns astăzi acasă, la Vatra Moldoviței, unde a fost primită cu lacrimi de bucurie și multe flori.
Familia și prietenii i-au întins campioanei olimpice covorul roșu și i-au pus în difuzoare melodia 'We Are the Champions' a celor de la Queen, iar ea a coborât din mașină purtând la gât medalia de aur.
Tokyo 2020
Canoe Sprint Men's Canoe Single 1000m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:30

"A meritat totul!"

După ce și-a împlinit visul, cucerind medalia olimpică de aur, Ancuța Bodnar a declarat că nu se aștepta să reușească să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, vorbind și despre sentimentele care au încercat-o în timpul festivității de premiere.
"A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru. Nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta. Ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine.
Pe podium am simţit fericire, mândrie, bucurie, recunoştinţă, mulţumire. I-am făcut mândri pe toţi. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred că am medalia, dar a meritat totul", a declarat Ancuța Bodnar.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Canoe Sprint Men's Kayak Four 500m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:23
Tokyo 2020
Canoe Sprint Women's Double 500m Quarterfinal - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 05:11