Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, reginele lumii la dublu vâsle! Primul titlu olimpic la canotaj după 12 ani

Andrei Nicolae

Publicat 28/07/2021 la 03:43 GMT+3

Canotajul românesc a revenit pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic după o pauză de 12 ani. La ediția Beijing 2008, Georgeta Andrunache și Viorica Susanu aduceau ultimul titlu olimpic, în proba de dublu rame.

ancuța bodnar simona radiș canotaj

Credit imagine: Getty Images

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au făcut în această dimineață o cursă absolut superbă și au devenit campioane olimpice la dublu vâsle.
Rezultatul lor a însemnat al 20-lea titlu olimpic pentru România la canotaj în istoria întrecerilor. Totodată, este medalia de aur cu numărul 90 pentru întreg sportul românesc. Canotajul s-a apropiat la cinci lungimi de gimnastică, disciplină numărul 1 all-time, la care au fost adunate 25 de titluri olimpice.

Medalia de aur obținută de Ancuța Bodnar și Simona Radiș a fost "prevestită" de Georgeta Andrunache

Medalie de aur de la dublu vâsle a fost "prevestită” chiar de Georgeta Andrunache, într-o discuție cu Ion Alexandru la Olympic Talks, pe pagina de Facebook a Eurosport:
"Mâine dimineață (n.r. azi) cred că o să avem primul aur al României și sper din tot sufletul. Pentru că știu cât s-au pregătit și nu numai asta. Toată lumea se pregătește, dar fetele acestea, de 2 ani de zile, au fost învinse o singură dată de echipajul Noii Zeelande. În semifinale au bătut și echipajul Noii Zeelande. Deci nu mai au niciun stres, nu ar trebui să aibă".
Succesul fetelor Simona Radiș și Ancuța Bodnar reprezintă însă doar a doua medalie de aur a României la dublu vâsle în istoria Jocurilor Olimpice. În această probă au mai triumfat Elisabeta Lipă și Mărioara Popescu, la Los Angeles 1984.
Simona Radiș și Ancuța Bodnar la Jocurile Olimpice
Tot din punct de vedere statistic este interesant de reținut faptul că România are 6 personaje în Top 10 all-time olimpic, după numărul de medalii, toate la feminin.
"Of, ce istorie are România! Mă uitam de curând în Top 10 olimpic și sunt șase românce. Locul 1 este ocupat prin Elisabeta Lipă. Locul 3 îl ocup eu. Urmează Doina Ignat, Viorica Susanu, Constanța Burcică și plusul Elena Georgescu. Să ai 6 români între cei mai buni 10 sportivi din toate timpurile, ne obligă pe toți cei ce am făcut această performanță până acum”, a mai spus Georgeta Andrunache, care a mai prevestit un lucru pentru ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo: „Canotajul românesc va aduce cel puțin trei medalii!".
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo