Delegația tricoloră a cucerit patru medalii până acum la Jocurile Olimpice, dintre care trei au fost aduse de canotaj. Un aur prin barca feminină de dublu vâsle și două de argint prin echipajele masculine de dublu rame și patru rame.
Duminică au aterizat pe aeroportul Henri Coandă și au fost întâmpinați de reprezentați ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ministerului Tineretului și Sportului și alți oficiali ai Federației Române de Canotaj. Imaginile au fost făcute publice pe contul de Facebook al Federației Române de Canotaj.
Tokyo 2020
Canotaj - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
30/07/2021 LA 13:14

ELISABETA LIPĂ EXULTĂ DUPĂ PERFORMANȚELE CANOTAJULUI ROMÂNESC LA JOCURILE OLIMPICE

Elisabeta Lipă a oferit un interviu în care s-a arătat extrem de fericită și mândră după performanțele remarcabile obținute de către delegația României la canotaj.
Ultima oară când Elisabeta Lipă a participat și a adus o medalie de la Jocurile Olimpice a fost la Atena 2004, când a cucerit aurul olimpic la 8+1. De această dată, Lipă le-a ținut pumnii strânși sportivilor români din postura de suporter al României și președinte al Federației Române de Canotaj.
"Cu siguranţă că Parisul, care din punctul meu de vedere se anunţă foarte frumos, cu mult mai multă experienţă, cu mult mai multă determinare, ştiind ce se întâmplă la Jocurile Olimpice. Peste trei ani ştii exact ce te aşteaptă. Avem nişte sportivi extraordinari de muncitori, de dornici, care merită acum o vacanţă prelungită având în vedere sacrificiul suprem pe care l-au făcut. De cinci ani stau în cantonament, în lockdown, au trecut prin toate şi iată că atunci când s-a tras linie ne putem bucura de nişte succese care acum cinci ani nu credeam că le putem atinge
Această generaţie de sportivi, şi mie mi-au trecut prin mână multe generaţii, este parcă de pe altă lume. La ei există o motivaţie foarte mare pentru a face performanţă, ei au prima dată în cap antrenamentul, medalia, refacerea după fiecare cursă, fiecare ştie ce are de făcut. Eu mă consider o locomotivă care duce în spate nişte vagoane şi vagoanele alea nu mă trag înapoi, ci pur şi simplu vin peste mine şi mă obligă să mă autodepăşesc. Şi când vezi asemenea sportivi şi rezultate, mă motivează enorm de mult. Nu este nicio greutate pentru mine că am făcut atâtea ore pe drum, că nu am dormit nu ştiu câte nopţi, am suferit şi am plâns cu ei, m-am bucurat cu ei. Toate astea fac parte din viaţa mea şi sportul este viaţa mea'', a declarat Lipă pentru Agerpres.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Elisabeta Lipă exultă după performanțele canotajului la Jocurile Olimpice: "Sunt de pe altă lume!"
30/07/2021 LA 06:50
Tokyo 2020
Primele reacții după ultima finală de la canotaj. ''Suntem şi noi puţin şocate''
30/07/2021 LA 06:10