Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primele reacții după ultima finală de la canotaj. ''Suntem şi noi puţin şocate''

Andrei Nicolae

Publicat 30/07/2021 la 09:10 GMT+3

Fetele din barca de 8+1 au dat totul în finala olimpică de la Tokyo, dar au ratat podiumul de premiere. Ele încă încearcă să înțeleagă ce s-a petrecut în cursă, după ce în urmă cu 2 zile au stabilit cel mai bun timp din istorie în această probă

România 8+1 feminin

Credit imagine: Getty Images

Canotajul românesc și-a luat azi la revedere de la întrecerile olimpice de la Tokyo cu un loc 6 în finala la 8+1 feminin. Per-total, delegația tricoloră a cucerit trei medalii la această disciplină, în probele de dublu vâsle feminin, două rame masculin și patru rame masculin.
Sigur, speranțe mari pentru medalie au fost și pentru barca feminină de 8+1, mai ales după ce în recalificări a stabilit cel mai bun timp din istorie. Fetele au dat totul, dar atât s-a putut azi.
picture

Barca feminină de 8+1 a României a terminat finala de la Jocurile Olimpice pe locul 6

Denisa Tîlvescu, campioană mondială şi multiplă campioană europeană, a căzut pe ponton la câteva minute după finală, epuizată de efortul depus în barca de 8+1. Medicii au sărit şi i-au acordat primul ajutor, iar după câteva minute sportiva noastră şi-a revenit şi a plecat pe picioare, chiar dacă fusese adus un scaun cu rotile.

Magdalena Rusu: ''Azi am simţit că am fost mai echipă ca niciodată''

După cursă, tricolorele au declarat că au dat totul în barcă şi au reuşit o cursă bună, în ciuda faptului că au ocupat locul 6. Echipajul a fost format din Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.
''Împreună cu colegele mele am făcut cea mai bună cursă a noastră. De obicei o cursă bună nu ţine de rezultat, o cursă bună ţine de cum o simţi, de cum pleci şi dacă faci mult mai bine decât la antrenament şi în celelalte curse. Asta înseamnă o cursă bună şi dacă nu am venit pe podium, nu suntem triste. Am dat tot ce am putut şi chiar ne-am depăşit. Azi am simţit că am fost mai echipă ca niciodată, am avut încredere în noi cum n-am avut niciodată de când suntem în formula asta. Nu cred că ne-a lipsit ceva, iar într-o cursă, automat, ceea ce simţim noi simte şi adversarul care a vrut să ne bată, pentru că am stabilit recordul mondial acum două zile'', a declarat Magdalena Rusu, conform Agerpres.
Amalia Bereş a considerat că a fost o cursă grea şi s-a arătat şocată şi dezamăgită de rezultat.''A fost o cursă grea, ne-am dorit mult mai mult, având în vedere că am scos record mondial în recalificări. Ne-am aşteptat la un loc pe podium cel puţin, dar nu a fost să fie astăzi. Suntem şi noi puţin şocate, trebuie să digerăm rezultatul final. Sunt şocată de locul nostru, pentru că a fost o cursă bună, am dat tot ce am putut, am fost într-o continuă urcare la 500, 750 şi 1.000 m, dar am terminat pe locul 6. Sunt puţin dezamăgită, nu neapărat de mine, ci de rezultatul final. Dar şi mulţumită în acelaşi timp pentru că echipa şi-a dat sufletul până la ultima lovitură. Nu am fost obosite după acel record mondial din recalificări, am fost antrenate pentru toate cursele, nu doar pentru una'', a declarat Amalia Bereş.

Mădălina Bereș: ''Vă daţi seama că îmi vine să retrăiesc cursa, să îmi dau seama dacă se putea mai bine''

La rândul său, Viviana Bejenariu a afirmat: ''A fost o cursă bună, ne-am dorit mult mai mult, dar nu s-a putut mai mult. Ne dorim ca data viitoare să fim mai puternice. Sunt supărată, nimeni nu e fericit pentru un loc 6. Toată lumea îşi dorea o medalie. Nu cred că ceva nu a funcţionat, totul a fost la fel cum ne-am antrenat''.
Canotaj opt plus unu feminin
''Pot să spun că a fost o cursă bună, îmi doream un loc pe podium, nu a fost să fie. Dar nu pot să zic că sunt dezamăgită, de mine sau de echipaj. Probabil au fost celelalte mai bune ca noi la ediţia asta a Jocurilor Olimpice şi asta a fost valoarea noastră. Trebuie să ne bucurăm de locul şase, am fost într-o finală olimpică. Nu poţi să spui ce face diferenţa, până la urmă concursul e concurs. Asta a ieşit aşa, cealaltă a ieşit altfel. Dacă nu avem rezultat, nu înseamnă că nu ne-a ieşit cursa'', a spus Ioana Vrînceanu.
Mădălina Bereş a precizat că echipajul a plecat hotărât în cursă, dar nu ştie exact ce i-a lipsit pentru a fi pe podium: ''În momentul de faţă am un amalgam de emoţii. Vă daţi seama că îmi vine să retrăiesc cursa, să îmi dau seama dacă se putea mai bine. Când ajungi la start la o competiţie olimpică, fiecare îşi doreşte să vină pe locul întâi, pe podium, să fie în primii trei. Când nu reuşeşti să ajungi pe podium, nu eşti neapărat dezamăgit, dar te doare, ai muncit cât au muncit şi ceilalţi concurenţi şi când vii la un concurs îţi asumi pe orice loc vii, iar ăsta a fost locul nostru astăzi. Pe tema Paris2024 nu vreau să declar nimic, vreau să mă liniştesc şi după competiţia asta o să ştiu ce am de făcut în toamna aceasta''.
Echipajul feminin al României de 8+1 a cucerit bronzul la Rio în 2016, iar ultima medalie de aur datează de la Atena 2004. În total, nava Amiral a adunat 9 medalii olimpice la ultimele 11 ediții.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo