Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce ghinion! Barca Amiral a României a încheiat pe 6 cursa la Jocurile Olimpice

Irina Aldea

Actualizat 30/07/2021 la 08:28 GMT+3

Barca feminină de 8+1 a încheiat finala olimpică pe locul 6. Titlul olimpic a fost cucerit de Canada. Podiumul a fost completat de Noua Zeelandă și China.

Denisa Tîlvescu

Credit imagine: Getty Images

România (Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea) a ocupat ultima poziție în finala probei de opt plus unu feminin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
picture

Barca feminină de 8+1 a României a terminat finala de la Jocurile Olimpice pe locul 6

Barca noastră a avut un start greoi şi nu a reuşit să avanseze în clasament, în ciuda unui reviriment pe ultima parte a cursei. Canotoarele române au fost cronometrate cu timpul de 6 min 04 sec 06/100, departe de timpul realizat în recalificările de miercuri, când au realizat un nou record mondial al probei (5:52.99).

Ce ghinion! Barca Amiral a României a încheiat pe 6 cursa la Jocurile Olimpice

Potrivit informațiilor furnizate de Gazeta Sporturilor, Denisei Tîlvescu, stricul bărcii noastre, i s-a făcut rău de la efort și a fost luată cu scaunul rulant de pe ponton. La ediţia precedentă a Jocurilor, în 2016, la Rio, România obţinea bronzul în proba regină a canotajului la feminin. România este triplă campioană olimpică în această probă (1996, 2000, 2004).
România încheie întrecerile de canotaj de la Tokyo cu o medalie de aur (dublu vâsle feminin - Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi două de argint (patru rame fără cârmaci masculin - Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, respectiv dublu rame masculin - Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă). Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo