Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ancuța Bodnar: "Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe"

Andrei Nicolae

Publicat 28/07/2021 la 05:35 GMT+3

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au adus primul titlu olimpic pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio. Echipajul și-a încununat munca după 2 ani de muncă continuă

Ancuta Bodnar, Simona Radis

Credit imagine: Getty Images

Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au împlinit visul și au devenit campioane olimpice la dublu vâsle. Succesul lor au fost categoric, după o cursă în care au plecat foarte tare și au condus de la început și până la sfârșit. Avansul de la final față de Noua Zeelandă s-a tradus prin metri buni
"A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru", a declarat Ancuța Bodnar după cea mai frumoasă cursă din carieră, pentru Agerpres.

Ancuța Bodnar: "Ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător"

Sportivele din România au câștigat titlul și cu record olimpic, noul reper fiind 6:41.03 "Nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta. Ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine", a continuat Ancuța Bodnar.
picture

Jocurile Olimpice: Bodnar și Radiș au luat aurul olimpic la dublu vâsle feminin

Cele două formează o echipă din 2019. "Atunci am intrat în barca de dublu vâsle şi am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe. Am muncit mereu pentru acelaşi vis. Chiar dacă Jocurile Olimpice s-au amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim. Ne-am antrenat singure acasă în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani'', a adăugat Ancuţa Bodnar.
Campioana olimpică a dezvăluit că pe podium a fost încercată de o multitudine de sentimente: ''Pe podium am simţit fericire, mândrie, bucurie, recunoştinţă, mulţumire. I-am făcut mândri pe toţi. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred că am medalia, dar a meritat totul''.
picture

Le-a cântat imnul! Bodnar și Radiș, prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

România a cucerit în această noapte încă o medalie de argint în proba de patru rame masculin, prin Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo