Emil Dima a avut un start de sezon dezamăgitor, dar rutierul român de 25 de ani a reușit astăzi un rezultat notabil. Acesta a terminat pe locul 2 etapa a 4-a din Adriatica-Ionica, o cursă care se desfășoară pe teritoriul Italiei și care se află la a 4-a ediție.
Dima, component al echipei Giotti Victoria-Savini Due, a încheiat etapa de azi la 24 de secunde de învingătorul Riccardo Lucca. Podiumul a fost completat de un alt italian, Riccardo Verza.
Acesta este de departe cel mai bun rezultat al lui Emil Dima în 2022. Românul nu terminase mai sus de locul 33 nicio cursă la care a luat startul în acest sezon.
Turul Franței
Turul Franței | Rezumatul primei etape, încheiate cu victoria surprinzătoare a lui Yves Lampaert
ACUM O ORĂ
Citește și:

Emil Dima, locul în etapa a 4-a din Adriatica-Ionica

Performanța din Adriatica-Ionica este cu atât mai lăudabilă cu cât în această competiție sunt prezenți câțiva rutieri respectabili din plutonul profesionist. Spre exemplu, lider la general este Filippo Zana (Bardiani), om cu mai multe prezențe în top 30 în etape din Turul Italiei încheiat de curând. Alți cicliști cu o cotă bună sunt Eduardo Sepulveda, locul 3 la general în Turul Turciei din acest an, sau Lorenzo Fortunato, câștigător de etapă în Giro 2021.
Emil Dima are o singură victorie în carieră, obținută anul trecut, într-o etapă din Turul României. Rutierul brașovean este vicecampion național la contractimp în 2020.
După Adriatica-Ionica, Emil Dima va participa la Turul Sibiului, competiție care va avea loc în perioada 2-5 iulie și la care vor participa, de asemenea, o serie de rutieri deja consacrați, componenți ai unor echipe de World Tour.
Turul Franței
Turul Franței a început cu o surpriză uriașă! Yves Lampaert a câștigat contratimpul din prima etapă
ACUM 5 ORE
Turul Franței
Ploaia face ravagii în Turul Franței! Laporte, căzătură dură la contratimpul din prima etapă
ACUM 6 ORE