Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emil Dima, rezultatul sezonului! Românul a terminat pe doi etapa a 4-a din Adriatica-Ionica

Nicu Savin

Publicat 07/06/2022 la 19:13 GMT+3

Emil Dima (25 de ani) a obținut cel mai bun rezultat din acest sezon, încheind pe locul secund etapa a 4-a din Adriatica-Ionica, o cursă în care se află nume respectabile din plutonul profesionist.

Emil Dima

Credit imagine: Eurosport

Emil Dima a avut un start de sezon dezamăgitor, dar rutierul român de 25 de ani a reușit astăzi un rezultat notabil. Acesta a terminat pe locul 2 etapa a 4-a din Adriatica-Ionica, o cursă care se desfășoară pe teritoriul Italiei și care se află la a 4-a ediție.
Dima, component al echipei Giotti Victoria-Savini Due, a încheiat etapa de azi la 24 de secunde de învingătorul Riccardo Lucca. Podiumul a fost completat de un alt italian, Riccardo Verza.
Acesta este de departe cel mai bun rezultat al lui Emil Dima în 2022. Românul nu terminase mai sus de locul 33 nicio cursă la care a luat startul în acest sezon.
Citește și:

Emil Dima, locul în etapa a 4-a din Adriatica-Ionica

Performanța din Adriatica-Ionica este cu atât mai lăudabilă cu cât în această competiție sunt prezenți câțiva rutieri respectabili din plutonul profesionist. Spre exemplu, lider la general este Filippo Zana (Bardiani), om cu mai multe prezențe în top 30 în etape din Turul Italiei încheiat de curând. Alți cicliști cu o cotă bună sunt Eduardo Sepulveda, locul 3 la general în Turul Turciei din acest an, sau Lorenzo Fortunato, câștigător de etapă în Giro 2021.
Emil Dima are o singură victorie în carieră, obținută anul trecut, într-o etapă din Turul României. Rutierul brașovean este vicecampion național la contractimp în 2020.
După Adriatica-Ionica, Emil Dima va participa la Turul Sibiului, competiție care va avea loc în perioada 2-5 iulie și la care vor participa, de asemenea, o serie de rutieri deja consacrați, componenți ai unor echipe de World Tour.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo