Ziua de pauză din Turul Italiei e una a calculelor. Ne așteaptă o ultimă săptămână brutală, cu 4 etape de munte și un contratimp, la Verona, în ultima zi. Acesta din urmă nu va schimba prea mult raportul de forțe din clasament, în contextul în care Richard Carapaz și Jain Hindley nu excelează niciunul în proba contra-cronometru. Joao Almeida, în schimb, locul 3 la general, poate să aibă un timp mult mai bun la contratimp, dar e greu de crezut că tânărul portughez va fi în cărți pentru tricoul roz duminică.
https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375506.jpg
Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG
Turul Franței
Turul Franței | Rezumatul primei etape, încheiate cu victoria surprinzătoare a lui Yves Lampaert
ACUM 15 ORE
Bătălia pentru primul mare tur al anului se va da, dacă nu intervin căzături sau probleme medicale, ca în cazul lui Bardet, în doi: Carapaz era mare favorit la startul Giro, dar nimeni nu se aștepta la un asemenea parcurs din partea lui Jai Hindley. Australianul a uimit în Turul Italiei în 2020, când a venit pe 2, la 39 de secunde de Tao Geoghegan Hart, dar de atunci a avut prestații modeste. Acum, australianul și-a regăsit forma și pare singurul capabil să se lupte de la egal la egal cu Carapaz.

Marele avantaj al lui Hindley în Giro? Bora

Paradoxal, principalul atu al lui Hindley e reprezentat de echipă. Ineos a venit cu Pavel Sivakov, Jonathan Castroviejo sau Richie Porte ca locotenenți ai lui Carapaz, dar toți sunt departe de forma optimă.
Acest lucru a fost evident sâmbătă, în etapa terminată la Torino, când Bora l-a izolat complet pe Carapaz de coechipierii săi cu o trenă furibundă. Problema e că ecuadorianul a rezistat, ba mai mult, nu a părut niciodată că pierde controlul cursei.
Totuși, o astfel de strategie de hărțuire permanentă poate să producă pagube însemnate pentru Carapaz, mai ales că vorbim de foarte multă oboseală acumulată, după peste două săptămâni de cursă. E nevoie ca sud-americanul să aibă o zi mai proastă și Buchmann, Kelderman și Kamna se vor asigura că Hindley e în poziția ideală pentru a câștiga tricoul roz.

Munții înalți, marele atu al lui Carapaz

Dacă liderul actual al Giro (7 secunde în fața lui Hindley) are handicapul echipei, trebuie spus că ascensiunile din ultima săptămână sunt pe placul său. Asta pentru că se ajunge la înălțimi de peste 2000 de metri, un "climat" familiar pentru rutierul crescut la înălțimi de peste 3000 de metri, în Ecuador și Columbia.
Vom avea parte de 4 etape de munte în această ultimă săptămână de Giro, dar specialiștii anticipează că două dintre ele pot crea diferențe mari și vor cimenta generalul: cea de marți și cea de sâmbătă, când trecem și peste Cima Coppi (Passo Pordoi, 2239 metri). În ambele runde avem în meniu doar cățărări de categoria întâi, astfel că avem toate ingredientele pentru atacuri și pentru diferențe mari între rutierii de general.
Etapa 16
https://i.eurosport.com/2021/11/11/3252474.jpg
Etapa 20
https://i.eurosport.com/2021/11/11/3252475.jpg
Turul Franței
Turul Franței a început cu o surpriză uriașă! Yves Lampaert a câștigat contratimpul din prima etapă
ACUM 19 ORE
Turul Franței
Ploaia face ravagii în Turul Franței! Laporte, căzătură dură la contratimpul din prima etapă
ACUM 20 ORE