Arnaud Demare își continuă forma excelentă și a devenit astăzi, pentru a 3-a oară în carieră, campionul național al Franței pe șosea. Demare mai reușise această performanță în 2014 și în 2017 și este singurul rutier francez din epoca modernă a ciclismului cu 3 titluri naționale în palmares.
Demare a fost într-o formă de invidiat de la reluarea competițiilor după pauza provocată de pandemie. Mai întâi a câștigat clasica Milano-Torino, iar săptămâna trecută a câștigat 2 etape și clasamentul general în Turul Valoniei.
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
ACUM 14 ORE
În cursa de astăzi s-a ajuns la un sprint în 3 între Demare, Coquard și Alaphilippe, iar primul s-a impus fără prea mari emoții, trecând linia de sosire cu mult înaintea contracandidaților.
După cursă, Demare s-a arătat extrem de încântat de performanța obținută, mai ales că a câștigat împotriva unor adversari foarte valoroși: "Acest titlu este cel mai important dintre toate cele 3 ale mele, deoarece l-am învins pe Julien Alaphilippe, care este cel mai bun puncheur din lume în acest moment."
La rândul său, Alaphilippe a recunoscut superioritatea lui Demare: "Nu am avut nimic de pierdut astăzi. Dacă circuitul ar fi fost mai selectiv, aș fi avut cu siguranță câteva regrete, dar împotriva lui Arnaud Demare, care a fost marele favorit astăzi, nu am avut nimic de făcut."
Deși se află într-o formă de zile mari, Arnaud Demare nu va participa la Turul Franței, ci va merge în Giro (3-25 octombrie), acolo unde a câștigat deja o etapă anul trecut.
https://i.eurosport.com/2020/08/23/2868818.jpg

Nizzolo,Leon Sanchez și Van der Poel, alți laureați ai zilei

Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling) a devenit pentru a 2-a oară în carieră campion al Italiei, după ce s-a impus într-un sprint masiv astăzi la Citadella, la capătul unei curse de 253 de kilometri. Davide Ballerini (Deceuninck-QuickStep) a terminat pe locul 2, iar Sonny Colbrelli (Bahrain McLaren) a obținut medalia de bronz.
În Spania, Luis Leon Sanchez (Astana) a devenit pentru prima dată campion național la capătul unei curse palpitante. Rutierul de 36 de ani a câștigat după ce l-a ajuns din urmă pe Jesus Herrada (Cofidis) cu 400 de metri înainte de final. Herrada a avut probleme tehnice și nu a terminat nici măcar pe podium. Argintul i-a revenit unui alt rutier de la Astana, Gorka Izagirre, iar bronzul a fost luat de Vicente Garcia de Mateos (Aviludo-Louletano).
Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) a dominat cu desăvârșire campionatele naționale din Olanda de la Drenthe, atacând un grup select cu 44 de kilometri rămași din cursă și s-a impus cu peste un minut în fața lui Nils Eekhoff (Sunweb). Bronzul i-a revenit lui Timo Roosen (Jumbo-Visma), care a sosit la peste 3 minute de câștigător.
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Paris - Roubaix
Dylan Van Baarle a câștigat Paris - Roubaix 2022 | Olandezul, victoria carierei, după o cursă nebună
17/04/2022 LA 15:00