După ce Chris Froome și Geraint Thomas au reacționat cu privire la decizia echipei de a nu-i include în lotul pentru Turul Franței, a venit rândul câștigătorului de anul trecut să-și spună părerea asupra acestei situații.
https://i.eurosport.com/2020/08/19/2867122.jpg

Egan Bernal: "Va fi ciudat fără Thomas și Froome"

Turul Spaniei
Richard Carapaz s-a impus în etapa a 12-a din Vuelta, după un atac superb dat în ultimii kilometri
01/09/2022 LA 15:24
"Va fi ciudat să nu-i avem pe "G" și Froomey în Turul Franței, dar mă bucur mult că Geraint va ataca Giro în acest an. Este o cursă care i se potrivește foarte tare cu cele 3 contratimpuri, unde poate câștiga timp, pentru a se apăra apoi în munți. De asemenea, Chris va merge în Vuelta. Cine știe, poate voi merge și eu acolo să îl ajut. Acum mă focusez doar pe Turul Franței, iar apoi nu am planuri.", a declarat Egan Bernal.
Bernal îi va avea ca principali locotenenți în locul lui Froome și Thomas, pe Richard Carapaz, câștigătorul de anul trecut din Giro, și pe Pavel Sivakov, un tânăr care a arătat foarte bine în ultima vreme, dar care este abia la prima participare la un mare tur: "E foarte interesant să am această echipă în jurul meu. Suntem o echipă tânără cu Richard și Pavel, dar avem lângă noi și rutieri foarte experimentați, precum Kwiato (Michał Kwiatkowski), Luke Rowe și Jonathan Castroviejo, ceea ce creează un echilibru din acest punct de vedere."
Columbianul este foarte încrezător înainte de startul din Turul Franței, care va avea loc pe 29 august. Ca în fiecare an, Marea Buclă va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
"Sunt foarte fericit să fiu în această echipă pentru acest tur. Voi merge acolo și voi da tot ce am mai bun pentru a câștiga", a încheiat columbianul.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Carapaz va pleca de la Ineos și va semna cu Education Easy Post! Motivul din spatele deciziei
20/08/2022 LA 12:37