Fabio Jakobsen a revenit pentru prima oară pe bicicletă după cumplitul accident suferit în luna august în Turul Poloniei. Rutierul olandez a postat o fotografie pe un site de socializare, ținând să imortalizeze prima sa plimbare cu bicicleta după o perioada cumplită prin care a trecut. Aceasta a fost de altfel și prima fotografie publică de când a fost supus unei intervenții chirurgicale maxilo-faciale pentru a-și repara leziunile survenite în urma accidentului.
Vorbind cu jurnaluștii belgieni de la Sporza, medicul echipei Deceuninck-QuickStep, Yvan Vanmol, a sugerat că amploarea daunelor suferite de Jakobsen, care a fost indus în comă, au fost exagerate: "Au existat povești despre Fabio, că fiecare os de pe față i-a fost rupt, că traheea i-a fost zdrobită, că are 1.000 de ochiuri de sudură. Daunele au fost mari, dar a existat și multă exagerare."

Jakobsen se va pregăti cu echipa în ianuarie

Turul Franței
Turul Franței 2022 | Fabio Jakobsen este protagonistul unei reveniri fabuloase!
03/07/2022 LA 06:41
În luna ianuarie Jakobsen va călători în Spania pentru a lua parte la un stagiu de pregătire alături de echipa sa. În urma pregătirii centralizate alături de echipă se vor putea face estimări mai exacte despre momentul revenirii în curse a rutierului care a adunat 18 victorii în primii 2 ani și jumătate în cariera de profesionist.
"Ceea ce ar putea fi cel mai dificil pentru el este să depășească șocul psihic semnificativ pe care l-a suferit. Va trebui în principal să-i ajustăm sarcina de antrenament la ceea ce poate face și nu la ceea ce își dorește deja. Cred că ambiția sa este să revină mai devreme decât peste un an.", a spus Vanmol.
Pentru Jakobsen, revenirea va depinde foarte mult și de felul în care va gestiona antrenamentele în grup. După un accident precum cel suferit de el în Turul Poloniei, e foarte greu pentru unrutier să-și recapete curajul de a aconcura la cel mai înalt nivel. Așa cum a declarat medicul echipei belgiene, în tabăra de antrenament Jakobsen se va antrena mai mult singur la început, urmând ca încet, încet să pedaleze pe distanțe scurte alături de coechipieri
"În tabără, Fabio va ști imediat ce sentimente are față de ciclism când va fi într-un grup. Și, dacă este necesar, îl vom îndruma în acest sens. La fel cum facem uneori cu piloții care au probleme cu coborârea. Pașii pentru a se putea antrena din nou merg în direcția corectă, dar scopul final este să îndrăznească să concureze din nou într-o situație competitivă", a completat Vanmol.
Turul Franței
Fabio Jakobsen a câștigat la sprint etapa a 2-a din Turul Franței! Van Aert, noul tricou galben
02/07/2022 LA 15:25
Ciclism
Veste uriașă: echipa lui Edi Grosu a primit wildcard pentru Giro 2022
28/02/2022 LA 12:55