Fabio Jakobsen (QuickStep - Alpha Vinyl) a scăpat cu viață în 2020 după un incident ingrozitor, iar doi ani mai târziu se bucură pentru primul succes de etapă în pe cea mai importantă scenă a ciclismului, Turul Franței.
Sprintul spre victorie a fost modul în care olandezul și-a încheiat revenirea după accidentul care a pus viața în pericol de la Turul Poloniei în urmă cu doi ani. Atunci și-a făcut o mare promisiune și și-a justificat statutul de sprinter favorit al echipei sale. Jakobsen a ieșit învingător după un viraj abordat în mare viteză în ultimii 150 de metri. Olandezul i-a depășit Wout van Aert (Jumbo Visma) și Mads Pedersen (Trek Segafredo) chiar înainte de linie.

Turul Franței 2022 | Fabio Jakobsen, demonstrație de forță în etapa a 2-a

Turul Franței
Fabio Jakobsen a câștigat la sprint etapa a 2-a din Turul Franței! Van Aert, noul tricou galben
02/07/2022 LA 15:25
După ce a terminat cu cinci secunde în spatele coechipierului lui Jakobsen, Lampaert, în faza de deschidere a cronometrului de ieri, cele șase secunde bonus acordate lui Van Aert ca locul secund al etapei au fost suficiente pentru ca ciclistul de la echipa Jumbo Visma să devină noul tricou galben cu o singură secundă.
Totul s-a încheiat cu bine pentru Jakobsen, dar această etapă a fost marcată de mai multe incidente. Rigoberto Uran (EF Education Easy Post) and Kevin Vermaerke (Team DSM) au avut de suferit pe Podul Great Bet (km18). Chiar și liderul după prim etapă, Yves Lampaert (Quick-Step Alpha Vinyl) a fost implicat într-un incident, dar a revenit în pluton cu 3 kilometri înainte de final.

Turul Franței |Lampaert, purtătorul tricoului galben, implicat într-o căzătură masivă în etapa a 2-a

Câștigătorul din ultimii 2 ani, slovenul Tadej Pogacar a fost e asemenea protagnistul unui incident în ultimii kilometri, dar a terminat cursa zâmbind. Pogacar a suferit doar o accidentare minoră. "Sunt mulțumit că nu a fost mai rău pentru că ar fi putut fi" a spus slovenul la finalul etapei din Danemarca.
CINE CÂȘTIGĂ TURUL FRANȚEI 2022?
Clasamentul după 2 etape în Turul Franței
  • 1. Wout van Aert (Jumbo Visma) 4:49:50s
  • 2. Yves Lampaert (QuickStep - Alpha Vinyl) +0:01s
  • 3. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) +0:08s
  • 4. Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) +0:11s
  • 5. Mads Pedersen (Trek-Segafredo) +0:12s
  • 6. Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) +0:14s
  • 7. Jonas Vinegaard (Jumbo Visma) +0:16s
  • 8. Primoz Roglic (Jumbo Visma) +0:17s
  • 9. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) +0:18s
  • 10. Dylan Teuns (Bahrain Victorious) +0:21s

Jakobsen, extrem de fericit după primul succes în Turul Franței

Succesul lui Fabio Jakobsen a fost emoționant. Olandezul s-a impus după o luptă superbă cu adversarii, dar mai ales cu el însuși.
„Astăzi este "incroyable", așa cum am spune în franceză, a spus Jakobsen după succesul de la Nyborg.
„A fost un proces lung, pas cu pas. Mulți oameni m-au ajutat pe parcurs. Asta pentru a le plăti înapoi, ca să poată vedea că nu a fost degeaba. Sunt fericit că încă îmi place să merg pe bicicletă, să alerg și, din fericire, încă pot câștiga. Este o zi uimitoare și aș dori să le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat să ajung aici.”
Jakobsen a continuat să descrie cum s-a desfășurat finalul din perspectiva sa: „Echipa m-a ținut într-o poziție bună în față, când am ieșit de pe pod. A fost o combinație dreapta-stânga și apoi dreapta până la final. Puteam să stau în spatele lui Morkov, care m-a lăsat lângă Van Aert, iar apoi în ultimele câteva sute de metri am fost puțin pe stânga. Eram lângă Sagan - ne cam atinseam dar din fericire am ramas in picioare - si apoi a fost un sprint final de 150 de metri în care am putut să mă lansez si am putut trece de ceilalți doi adversari. Sunt extrem de fericit să câștig. Sună ușor, dar cu siguranță picioarele mă vor durea. Pentru asta ne antrenăm. Acesta este motivul pentru care concuram. O etapă a Turului Franței - visez la asta de 15 ani.”
Etapa a 3-a din Turul Franței este și ultima care se va desfășura pe teritoriu danez. Vor fi 182 de kilometri de plat între Vejle și Sondeborg. Din 4 iulie ne mutăm în Franța cu o etapă care va începe în nord, la Calais.
Turul Franței poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Ciclism
Veste uriașă: echipa lui Edi Grosu a primit wildcard pentru Giro 2022
28/02/2022 LA 12:55
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30