Etapa a 2-a a Turului Franței a avut o desfășurare foarte ușor de anticipat, dat fiind traseul aproape perfect plat. O evadare de numai 4 oameni a animat cursa, dar aceasta nu a avut niciun moment sorți de izbândă, deoarece echipele sprinterilor au controlat ostilitățile fără probleme.
Sven Erik Bystrom, ultimul supraviețuitor al evadării, a fost prins de plutpn când mai erau 32 de kilometri, iar apoi s-a mers în grup compact până la finish.
Totuși, incidentele nu au lipsit, deoarece vântul lateral și-a făcut apariția în ultimii 20 de kilometri. Tensiunea și-a spus cuvântul, iar Yves Lampaert, purtătorul tricoului galben, a fost implicat într-o căzătură dură, alături de alți câțiva rutieri. Acesta nu a suferit însă răni severe și a revenit destul de ușor în grupul de frunte.
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11

Turul Franței |Lampaert, purtătorul tricoului galben, implicat într-o căzătură masivă în etapa a 2-a

Fabio Jakobsen, victorie formidabilă în etapa a 2-a din Turul Franței

La intrarea în ultimii doi kilometri, o nouă căzătură masivă a apărut în mijlocul plutonului, din cauza drumului îngust. Astfel, sprintul final a fost influențat, mai mulți rutieri ieșind din calcule. Mads Pedersen a sperat la o victorie mare, în fața proriilor fani, și a declanșat primul sprintul, dar nu a rezistat.
Van Aert a condus câțiva zeci de metri, dar belgianul a fost devansat înaintea liniei de sosire de Fabio Jakobsen, care a sprintat imperial. Astfel, olandezul a obținut prima sa victorie în Turul Franței și a adus al doilea succes consecutiv pentru Quick Step la această ediție, după ce Lampaert se impusese la contratimpul din prima rundă.
Totuși, echipa belgiană nu și-a păstrat tricoul galben, care va ajunge de mâine pe umerii lui Wout Van Aert, deoarece locul doi de azi i-a adus acestuia 6 secunde de bonificație, iar la contratimpul de ieri a fost doar cu 5 secunde mai lent decât Lampaert.
Tadej Pogacar, marele favorit la general, a fost implicat în căzătura de la final, dar nu a suferit vreo accidentare și a ajuns în siguranță la finish.
Etapa a 3-a va fi cel mai probabil o nouă șansă pentru sprinteri. Traseul de 182 de kilometri dintre Vejle și Sonderborg nu are nicio dificultate majoră, astfel că numai evenimente neprevăzute ar putea duce la un alt scenariu decât un finish la sprint.
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54