Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Aert a anunțat că nu va lua startul în Giro! Visma Lease a Bike i-a ales deja înlocuitorul

Nicu Savin

Publicat 12/04/2024 la 10:32 GMT+3

Wout Van Aert a anunțat joi că nu va putea participa în Turul Italiei, timpul nepemițându-i să se refacă complet după căzătura oribilă în care a fost implicat în Dwaars door Vlaanderen. Conform presei olandeze, Christophe Laporte îl va înlocui pe belgian în Giro, în timp ce omul de general va fi tânărul Cian Uijtdebroeks.

Van Aert a abandonat din Dwars door Vlaanderen, după o căzătură în masă! Pedersen, implicat și el

Jumbo Visma (actualmelmente Visma Lease a Bike) a avut un an 2023 de vis, câștigând toate cele 3 mari tururi, dar acest sezon pare să fie un dezastru complet pentri formația olandeză. Coșmarul a început odată cu Dwaars door Vlaanderen, unde Wout Van Aert a fost implicat într-o căzătură oribilă.
Verdictul medicilor a fost crunt. Belgianul s-a ales cu clavicula și mai multe coaste rupte, astfel că a fost obligat să sară peste Turul Flandrei și Paris - Roubaix, cursele pentru care s-a pregătit toată iarna. Mai mult, prezența lui Van Aert în Giro era pusă sub semnul întrebării, iar ceea ce era de așteptat a devenit oficial joi, când rutierul a anunțat că nu va lua startul în primul mare tur al anului.
"Sunt foarte fericit să vă spun că lucrurile merg bine. Îmi revin după toate rănile suferite în urmacăzăturii din Dwars door Vlaanderen. O mulțime de răni sunt vindecate în acest moment, dar coastele mele sunt încă un factor limitator. Nu pot să mă antrenez deloc momentan. Încerc să dau primele pedale pe bicicletă, dar nu este suficient pentru a mă antrena cu adevărat. De aceea am decis să nu merg în Giro d'Italia. Sunt foarte dezamăgit că trebuie să ratez și al doilea mare obiectiv al sezonului. Dar acum trebuie să pun sănătatea pe primul loc. Trebuie să-i dau timp corpului să-și revină", a transmis Van Aert într-un videoclip postat pe X.

Van Aert ratează Giro! Laporte îi va lua locul în echipă

Van Aert avea ca obiectiv în Giro câștigarea de etape și o clasare cât mai bună la general. Conform wielerflits.com, șefii de la Visma au decis ca în locul belgianului să-l trimită pe Christophe Laporte în Giro. Francezul este un rutier cam de acealși profil și se poate bate pentru victorii de etapă.
Totuși, formația olandeză nu poate spera la nimic deosebit în clasamentul general. Wilco Kelderman ar fi putut fi o carte bună, însă acesta are și el probleme fizice și va rata la rândul său Turul Italiei. Ca atare, Visma va miza pe tânărul Cian Uijtdebroeks. Belgianul va concura pentru prima dată în Giro și va bifa abia al doilea Mare Tur din carieră. Deși e necopt, în Vuelta anul trecut a impresionat, clasându-se pe locul 8 la general, astfel că ar putea fi o surpriză plăcută în "Crosa Rosa" din acest an.
Cel mai probabil, Wout Van Aert se va reface în timp util pentru a merge în Turul Franței, ceea ce ar fi un mare plus pentru echipă. Belgianul ar fi un locotenent de nădejde pentru liderul de general, dar rămâne de văzut care va fi acela, pentru că îngrijorarea e mare în privința lui Jonas Vingegaard. Danezul a suferit răni grave în urma căzăturii teribile din Turul Țării Bascilor și nu se știe dacă se va reface la timp pentru a participa în Le Tour, unde ar fi fost mare favorit.
Lista preliminară a celor de la Visma Lease a Bike pentru Giro
  • Cian Uijtdebroeks
  • Olav Kooij
  • Robert Gesink
  • Attila Valter
  • Jan Tratnik
  • Edoardo Affini
  • Christophe Laporte
  • Koen Bouwman
Turul Italiei, primul mare tur din 2024, se va desfăşura în perioada 4 mai - 26 mai, în direct pe Eurosport şi în aplicaţia Eurosport. Favorit uriaş la tricoul roz este Tadej Pogacar, dar lucrurile par foarte deschise pentru celelalte două trepte de pe podium.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo