Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Aert, diagnostic dur, după căzătura din Dwars door Vlaanderen! Belgianul ratează Turul Flandrei și Paris-Roubaix

Nicu Savin

Actualizat 27/03/2024 la 19:30 GMT+2

Wout Van Aert a suferit o căzătură oribilă în Dwars door Vlaanderen și a abandonat cursa. Belgianul a fost transportat la un spital și după investigațiile amănunțite a primit un verdict crunt: ruptură de claviculă. Asta înseamnă că rutierul de la Visma Lease a Bike va lipsi din Turul Flandrei și Paris Roubaix, cursele pentru care s-a pregătit toată iarna.

Van Aert a abandonat din Dwars door Vlaanderen, după o căzătură în masă! Pedersen, implicat și el

UPDATE | Conform belgienilor de la Sporza, Wout Van Aert a fost diagnosticat cu o ruptură de claviculă și a mai multor coaste, în urma căzăturii suferite în Dwars door Vlaanderen. Ca atare, liderul de la Visma Lease a Bike nu va putea participa în Turul Flandrei și Paris - Roubaix, cele două clasice monument pentru care și-a construit întreaga pregătire în ultimele luni. Mai mult, e în pericol și prezența belgianului în Giro, unde ar merge să vâneze etape și să să obțină un loc cât mai bun la general.
Știrea inițială
În această săptămână va avea loc a 2-a clasică monument a sezonului, Turul Flandrei, unde era așteptat un duel de zile mari între Mathieu Van Der Poel și Wout Van Aert. Din păcate, e foarte posibil ca belgianul să nu poată participa la cursa pe care visează de mic copil să o câștige măcar o dată.
Rutierul de la Visma Lease a Bike a sărit peste Strade Bianche și Milano - San Remo tocmai pentru a atinge vârful de formă în Turul Flandrei, dar ghinionul l-a lovit azi. El a ales să participe în Dwars door Vlaanderen, o altă cursă în care nu a triumfat niciodată, dar a fost nevoit să abandoneze.
Când mai erau 67 de kilometri până la finish, Van Aert a fost prins într-o căzătură în masă, pe o porțiune de asfalt, unde în mod normal nu ar fi trebuit să aibă loc un asemenea incident. Van Aert a suferit răni severe și a rămas mult timp pe asfalt, iar la scurt timp a fost anunțat forfait-ul său.

Wout Van Aert va rata probabil Turul Flandrei, după ce s-a accidentat serios în Dwars door Vlaanderen

În căzătură au fost implicați și alți rutieri care ar fi putut avea un cuvânt greu de spus în Turul Flandrei, duminică. Gianni Vermeersch, Alex Kirsch, Mads Pedersen, Biniam Girmay sau Jasper Stuyven au făcut și ei cunoștință cu asfaltul, ultimii doi abandonând. Danezul care a câștigat Milano - San Remo a continuat cursa și se pare că a scăpat cel mai ieftin dintre toți cei implicați.
Deocamdată nu se știe cât de gravă e accidentarea lui Van Aert, dar faptul că nu s-a ridicat imediat e un semn că e vorba de ceva serios. Belgianul a fost transportat la spital și, chiar dacă nu ar fi o ruptură de claviculă, ceea ce l-ar scoate automat din cărți pentru Turul Flandrei, există mari semne de întrebare dacă va putea lua startul duminică. Și dacă ar face-o, șansele sale la victorie vor fi extrem de mici, pentru că rănile de pe corpul său sunt vizibile și nu ar avea cum să-l afecteze în următoarele zile. Deși e prematur de oferit o predicție, nu ar fi exclus ca Van Aert să rateze și Paris - Roubaix în urma căzăturii de azi. Clasica din nodrul Franței este programată la doar o săptămână distanță de Turul Flandrei.
În aceste condiții, Mathieu Van Der Poel devine favorit cert la câștigarea Turului Flandrei pentru a 3-a oară în carieră, după succesele din 2020 și 2022. Olandezul nu a participat în Dwars door Vlaanderen și a luat o decizie extrem de inspirată, pentru că ar fi fost șanse mari să se afle și el în grupul care s-a prăbușit azi și cine știe ce s-ar fi putut întâmpla. Rămâne de văzut care e starea lui Gianni Vermeersch, principalul locotenent al liderului de la Alpecin în clasice. De asemenea, va fi foarte important cum se va simți Mads Pedersen, care era și el printre favoriți în marea clasică flamandă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo