Filippo Ganna este de neoprit când vine vorba despre proba de contratimp. Italianul nu a avut adversar nici astăzi, la cea de-a 2-a probă contracronometru din această ediție a Turului Italiei.
Astfel, campionul mondial al acestei probe a ajuns la cea de-a 3 victorie în acest Giro, după ce a câștigat contratimpul din etapa inaugurală, iar apoi s-a impus din evadare în etapa a 5-a.
Ganna a parcurs traseul de 34,1 kilometri dintre Conegliano și Valdobbiadene în 42 de minute și 40 de secunde. Al doilea a fost australianul Rohan Dennis, coechipierul lui Ganna de la Ineos, care a fost mai lent cu 26 de secunde, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Brandon McNulty (UAE), care a avut o întârziere de peste un minut, dar care prin acest rezultat a făcut un salt consistent în clasamentul general.
Ciclism
UCI Track Champions League | Archibald pierde teren în fața lui Valente
03/12/2022 LA 04:36

Joao Almeida s-a distanțat în fruntea clasamentului general

Deținătorul tricoului roz, Joao Almeida a făcut o cursă excelentă, fiind cel mai rapid în comparație cu principalii săi rivali din clasamentul general. Portughezul de la Deceuninck Quick Step, a terminat etapa pe poziția a 6-a, la 1 minut și 31 de secunde ăn spatele câștigătorului, dar a câștigat timp prețios față alți pretendenți la tricoul roz.
Wilco Kelderman (Sunweb) și Rafal Majka (Bora) au mers și ei foarte bine, pierzând relativ puțin timp în raport cu Almeida. În schimb, rutieri ca Fulgslang (Astana), Pozzovivo (NTT), Nibali (Trek Segafredo) sau Bilbao (Bahrein McLaren) au pierdut de la un minut și jumătate în sus față de portughez.
Chiar și așa, lupta pentru victoria finală rămâne una deschisă, diferențele dintre favoriți nefiind deloc foarte mari, în condițiile în care abia de mâine încep treburile serioase în ceea ce privește cățărările.
Mâine urmează o etapă care promite artificii din partea favoriților la tricoul roz. Traseul de 185 de kilometri care va începe din Base Aerea Rivolto se va încheia pe celebra cățărare Piancavallo, lungă de 14,3 kilometri, cu o pantă medie de 7,3%. Până la finish, pe traseu sunt alte 3 cățărări foarte dificile, astfel că marii favoriți au la dispoziție suficiente locuri pentru a ataca.
Clasamentul etapei a 14-a din Giro 2020
https://i.eurosport.com/2020/10/17/2916694.jpg
Clasamentul general după etapa a 14-a
https://i.eurosport.com/2020/10/17/2916706.jpg
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
02/12/2022 LA 12:34
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
01/12/2022 LA 07:40