După ce săptămâna trecută a câștigat proba de contratimp la Campionatele Mondiale de la Imola, Filippo Gana s-a impus destul de clar și prima etapă din Giro. Italianul a parcurs traseul de 15,1 kilometri dintre Monreale și Palermo în 15'24'', fiind cu 22 de secunde mai rapid decât Joao Almeida și Mikkel Bjerg, astfel că va fi primul purtător al tricoului roz de la această ediție.
''Sunt foarte emoționat și fericit. Vreau să mulțumesc echipei, care m-a susținut și mi-a dat mare încredere. Acum de abia aștept să port tricoul roz și sper că îl voi putea păstra și după etapa de mâine.'', a declarat Ganna la final.

Geraint Thomas, cel mai bun dintre favoriții la general

Turul Italiei
Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei
ACUM 7 ORE
Dintre favoriții la clasamentul general, Geraint Thomas (Ineos) a avut cel mai bun timp, el ratând podiumul pentru doar o secundă. Galezul a câștigat secunde importante în raport cu principalii săi contracandidați la tricoul roz, Simon Yates (Mitcheltton Scott) fiind singurul care a pierdut relativ puțin față de Thomas, doar 24 de secunde.
Poate principalul rival al galezului, Steven Kruijswisk (Jumbo Visma), a fost mai lent decât Thomas cu 1'21'', iar Vincenzo Nibali (Trek Segafredo) a pierdut 1'07'' față de galez.
Jakob Fuglsang a terminat la 1'24'' de secunde față de Geraint Thomas, dar aceasta nu a fost cea mai proastă veste pentru danez. Unul dintre cei mai importanți oameni care trebuia să îl ajute în munți, Miguel Angel Lopez, a căzut inexplicabil și a fost nevoit să abandoneze, astfel că Astana iese cel mai șifonat după această primă etapă.
Mâine urmează etapa a 2-a, una lungă de 149 de kilometri între Alcamo și Agrigento, fără prea mari dificultăți pe traseu, dar cu un finish pe o cățărare de 3,7 kilometri cu o pantă medie de 5,3%. Etapa a 2-a din Giro va fi mâine în direct la Eurosport într-o transmisiune alternativă cu clasica Liege-Bastogne-Liege.

Clasamentul final al etapei 1 din Giro 2020

https://i.eurosport.com/2020/10/03/2901085.jpg
Turul Italiei
"Mikel Landa, descătușat!". Spaniolul amenință că va ataca tricoul roz, în Giro. Ce șanse are
ACUM 13 ORE
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
IERI LA 15:55