Filippo Ganna e noul campion mondial de contratimp, italianul impunându-se de o manieră impresionantă, însă lupta pentru medaliile de argint și bronz a fost una captivantă. Între Van Aert - locul secund - și Geraint Thomas - locul 4 - a fost o distanță de doar 11 secunde. "G" a mers impresionant, însă cu siguranță că ar fi putut avea acces la o medalie dacă bicicleta sa ar fi fost dotată cu powermetru. Dacă Pogacar a mers în contratimul din Turul Franței fără așa ceva și a reușit să îl "dezbrace" pe Roglic de tricoul galben, în cazul rutierilor de la Ineos lucrurile nu stau deloc la fel. Pentru că aceștia sunt obișnuiți permanent să își urmărească wattajul, lipsa unui powermetru fiind un handicap uriaș.
"A fost atât de strâns, îmi pare atât de rău că nu am avut powermetru pe bicicletă. A trebuit să pedalez în orb și a fost extrem de frustrant să nu văd nicio dată despre viteză sau distanță. În aceste condiții, cred că am mers destul de bine, dar rămâne această părere de rău: "ce ar fi fost dacă?". Powermetrul te ajută enorm, dincolo de datele furnizate, îți păstrează concentrarea, știi exact ce ai de făcut", a dezvăluit Geraint Thomas după cursă, conform Cycling News.
Geraint Thomas a intrat cu foarte puțin timp înainte de a pleca pe traseu în posesia bicicletei de concurs, el încălzindu-se până la pornirea în cursă pe o altă bicicletă, așa cum se obișnuiește. Eroarea făcută de echipa sa e una uriașă și foarte probabil l-a privat pe galez de obținerea unei medalii. Ar fi fost prima din cariera lui "G", care este unul dintre cei mai buni contratimpiștii din lume, dar niciodată nu a făcut din această competiție un scop principal.
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55
"M-am antrenat pe o altă bicicletă, iar apoi, când m-am dus să iau bicicleta de concurs, am văzut că nu are powermetrul montat. Oamenii au început să alerge în căutarea lui. Nu aveau nicio idee unde e. Cineva a făcut-o de oaie, dar asta este. Mi-am luat în primire bicicleta de concurs cu doar trei minute înainte să iau startul și nu a fost timp să fie găsit acest powermetru. Au adus un altul, dar era prea mare, nu s-a putut fixa. Asta este", a mai spus britanicul.

Geraint Thomas, mare favorit în Giro

Geraint Thomas se consolează cu faptul că e într-o formă excelentă înainte de Giro, competiție unde e văzut marele favorit. Nici nu ar avea cum să fie altfel în condițiile în care Turul Italiei are programate nu mai puțin de trei contratimpuri în această ediție. Specialiștii estimează că "G" poate câștiga în acestea peste două minute în raport cu Simon Yates sau Jakob Fuglsang, doi dintre principalii lui rivali. Ca atare, în munți liderul Ineos trebuie doar să își conserve avantajul dat de proba contra-cronometru.
"Să fiu atât de aproape de o medalie la Mondiale e frustrant, dar măcar lucrurile arată foarte bine în perspectiva Giro. Tirreno a fost și ea o cursă foarte bună, m-am simțit în formă pe final, am simțit că sunt puternic. Cursa de contratimp de azi (n.r. de vineri) a venit ca o confirmare, mă simt puternic", a mai spus "G".
Turul Italiei debutează sâmbăta viitoare, în direct pe Eurosport, dar până atunci postul nostru îți propune cursa de șosea de la Mondiale, care va fi în direct duminică, 27 septembrie, începând de la 10:40, pe Eurosport 2. Wout Van Aert e văzut marele favorit, dar va avea o concurență teribilă pentru tricoul curcubeu: Jakob Fuglsang, Julian Alaphilippe, Marc Hirschi, Max Schachmann, Michal Kwiatkowski, Tadej Pogacar, Alejandro Valverde, Diego Ulisi, Mike Woods, Primoz Roglic sau Alexey Lutsenko visează toți să fie campioni mondiali.
Turul Franței
Ben O'Connor, victorie fabuloasă în Turul Franței. A urcat pe 2 la general, cu o prestație uluitoare
04/07/2021 LA 15:51
Turul Franței
Pogacar şi restul lumii! Slovenul, tricou galben în Turul Franţei, la o distanţă incredibilă
03/07/2021 LA 15:32