Cei doi au rulat roată la roată câțiva zeci de metri, apoi rutierul lui Jumbo Visma a "pus" umărul mult peste limita regulamentului.
Jakobsen a fost trimis în grilajele de protecție, suferind răni severe, în timp ce olandezul a câștigat cursa. Groenewegen, dezechilibrat, a căzut și el după ce a trecut linia de sosire, angrenând și alți rutieri în căzătură.
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
ACUM 5 MINUTE
"Este o crimă! Mă voi duce în instanță. Astfel de gesturi trebuie să stea în afara ciclismului.", a urlat Patrick Lefevere, managerul general Quick-Step.
UPDATE: Comisarul în care Jakobsen a fost proiectat se află în stare stabilă, potrivit televiziuinii poloneze.

Jakobsen a suferit o accidentare teribilă în Turul Poloniei. Ciclistul se află în comă indusă

Gestul iresponsabil al lui Groenewegen nu a trecut neobservat, comisarii de cursă decizând să îl descalifice și să îi acorde victoria lui Jakobsen. Potrivit Gazzetta Dello Sport, Jakobsen ar fi primit calmante pentru mușchi, apoi a fost intubat și pus în comă indusă pentru a supraviețui.
Liderul echipei lui spune că îl va denunța pe Groenewegen ca acesta să fie interzis pe viață.
În afară de Jakobsen, alți 5 cicliști au suferit accidentări: Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), Marc Sarreau (Groupama-FDJ), Jasper Philipsen (UAE Team Emirates), Damien Touze (Cofidis) și Eduard Prades (Movistar). Sarreau și Touze au fost duși la spital pentru mai multe investigații. Potrivit celor de la UAE Team Emirates, Philipsen a suferit câteva contuzii.
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
IERI LA 07:40
Ciclism
Tragedie în lumea ciclismului! Davide Rebellin a decedat în urma unui accident teribil de circulație
IERI LA 15:07