Cei doi au rulat roată la roată câțiva zeci de metri, apoi rutierul lui Jumbo Visma a "pus" umărul mult peste limita regulamentului.
Jakobsen a fost trimis în grilajele de protecție, suferind răni severe, în timp ce olandezul a câștigat cursa. Groenewegen, dezechilibrat, a căzut și el după ce a trecut linia de sosire, angrenând și alți rutieri în căzătură.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
"Este o crimă! Mă voi duce în instanță. Astfel de gesturi trebuie să stea în afara ciclismului.", a urlat Patrick Lefevere, managerul general Quick-Step.
UPDATE: Comisarul în care Jakobsen a fost proiectat se află în stare stabilă, potrivit televiziuinii poloneze.

Jakobsen a suferit o accidentare teribilă în Turul Poloniei. Ciclistul se află în comă indusă

Gestul iresponsabil al lui Groenewegen nu a trecut neobservat, comisarii de cursă decizând să îl descalifice și să îi acorde victoria lui Jakobsen. Potrivit Gazzetta Dello Sport, Jakobsen ar fi primit calmante pentru mușchi, apoi a fost intubat și pus în comă indusă pentru a supraviețui.
Liderul echipei lui spune că îl va denunța pe Groenewegen ca acesta să fie interzis pe viață.
În afară de Jakobsen, alți 5 cicliști au suferit accidentări: Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), Marc Sarreau (Groupama-FDJ), Jasper Philipsen (UAE Team Emirates), Damien Touze (Cofidis) și Eduard Prades (Movistar). Sarreau și Touze au fost duși la spital pentru mai multe investigații. Potrivit celor de la UAE Team Emirates, Philipsen a suferit câteva contuzii.
Ciclism
Tadej Pogacar a primit premiul "Bicicleta de Aur" pentru cel mai bun rutier al anului
25/11/2021 LA 14:19
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49