Annemiek van Vleuten (Movistar) a câștigat Turul Italiei la feminin în 2018 și 2019, iar în acest an pleacă cu prima șansă la tricoul roz. Câștigătoarea ultimelor două ediții, Anna Van Der Breggen, s-a retras astfel că Van Vleuten pare a avea o misiune facilă în a urca în tricoul roz pe podium la Padova, acolo unde se va termina ultima etapă.
Olandeza vizează în acest an să facă dubla Giro - Turul Franței și mulți specialiști cred că are toate șansele să atimgă această performanță. Specialistă în cursele de o zi, Van Vleuten ar putea îmbrăca tricoul roz chiar după prima zi, un prolog de numai 4,7 kilometri pe străzile din Cagliari.
Van Vleuten nu a mai concurat din 24 aprilie, când s-a impus în Liege-Bastogne-Liege, preferând să se pregătească intens, la atitudine, pentru cele două mari tururi din următoarea perioadă. Ca atare, forma sa ar trebui să fie una maximă și adversarele au puține argumente pentru a o putea învinge.
Tour de l'Ain
Antonio Pedrero, victorie solitară în ultima etapă din Tour de l'Ain! Martin a câștigat generalul
IERI LA 15:20

Annemiek van Vleuten va avea concurență serioasă în Giro Donne 2022

Totuși, există o serie de rutiere care i-ar putea complica viața olandezei. Specialiștii de la Eurosport.uk au identificat 4 astfel de sportive.
1.Marta Cavalli (FDJ New-Aquitaine)
Italianca în vârstă de 24 de ani a avut o primăvară de vis, în care s-a încoronat "Regina Ardenilor", prin victoriile din Amstel Gold Race și Fleche Wallonne. În urmă cu două săptămâni, italianca a câștigat prima ediție din Mont Ventoux Dénivelé Challenges, demonstrând că poate fi în top și pe cățărările înalte.
Deși nu are experiența unui mare tur, Cavalli are alături locotenente de seamă precum Cecilie Uttrup-Ludwig, Brodie Chapman, Emilia Fahlin și mai ales Evita Muzic. Franțuzoaica ar putea lupta chiar ea pentru tricoul roz în caz că Marta Cavalli va întâmpina probleme pe parcurs.
2.Elise Chabbey (Canyon-Sram Racing)
Elise Chabbey a fost sportiva care a readus în lumina reflectoarelor echipa Canyon-Sram, care s-a confruntat cu o mare lipsă de rezultate în ultimii ani.
Elvețianca a câștigat în acest an clasamentul cățărătoarelor în Turul Țării Bascilor și în Women's Tour, astfel că în adoua parte a Turul Italiei, când se va ajunge pe cățărări dificile, aceasta se va simți ca și acasă.
3.Elisa Longo-Borghini (Trek Segafredo)
Longo-Borghini a spus că va merge pentru victorii de etape în Giro Donne și se va menaja în vederea Turul Franței. Totuși, obiectivul s-ar putea schimba din mers. În primul rând, italianca va fi susținută frenetic de mulți fani, ceea ce o va împinge să dea totul. În plus, este o specialistă la contratimp, devenind recent campioana Italiei.
De asemenea, Longo-Borghini are alături o echipă puternică, incluzându-le în spcial pe Lucinda Brand - câștigătoarea recentului Tur al Elveția - și nou-încoronată campioană a SUA, Leah Thomas. Elisa Balsamo îi va da și ea o mână de ajutor, chiar dacă aceasta va lupta pentru victorii în rundele de sprint.
4.Juliette Labous (DSM)
Juliette Labous este o altă rutieră care intenționează să se îndrepte către Turul Franței după Giro, lucru normal având în vedere că este franțuzoaică. Totuși, la doar 23 de ani, Giro Donne ar putea fi o țintă mai realistă în acest moment al carierei ei.
Labous are calitatea unui rutier complet, fără vreo specialitate evidentă, dar și fără vreo slăbiciune clară. Va fi periulos pentru orice adversară să o lase să se distanțeze în clasamentul general, pentru că odată ajunsă pe prima poziție, cu greu va mai putea fi dată jos de acolo.
Turul Italiei la feminin se poate vedea în fiecare zi pe Eurosport Player. Cursa se întinde pe 10 zile de concurs: un prolog + + 9 etape propriu-zise, dintre care 3 cu finish în cățărare.
Tour de l'Ain
Guillaume Martin a câștigat etapa a 2-a din Tour de l'Ain, după un atac superb pe final
10/08/2022 LA 16:11
Tour de l'Ain
Jake Stewart s-a impus la sprint în prima etapă din Tour de l'Ain
09/08/2022 LA 18:16