Jakobsen a suferit o căzătură gravă după ce a fost împins de compatriotul său, Dylan Groenewegen, fiind proiectat cu putere peste barierele de protecţie de pe marginea şoselei. Cu câţiva metri înaintea liniei de sosire, Jakobsen, component al echipei Deceuninck-Quick Step, a încercat să-l depăşească pe Groenewegen (Jumbo-Visma), care i-a blocat însă trecerea, împingându-l cu cotul în exterior, într-un moment în care ambii ciclişti rulau cu o viteză de circa 80 km/h.
La o zi distanță, olandezul Groenewegen și-a cerut iertare pentru accidental pe care l-a provocat, în urma căruia compatriotul lui a ajuns în comă indusă: “Este teribil ce s-a întâmplat. Nu găsesc cuvinte prin care s descriu cât îmi pare de rău pentru Fabio și pentru toți ceilalți implicați. Ce contează acum cel mai mult este starea de sănătate a lui Fabio. Mă gândesc la el tot timpul”, a transmis Groenewegen.

Jakobsen a suferit o accidentare horror în Turul Poloniei

Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
ACUM O ORĂ
În sprintul masiv al primei etape din Turul Poloniei, Dylan Groenewegen l-a închis pe Fabio Jakobsen în manieră nesportivă. Cei doi au rulat roată la roată câțiva zeci de metri, apoi rutierul lui Jumbo Visma a "pus" umărul mult peste limita regulamentului.
Jakobsen a fost trimis în grilajele de protecție, suferind răni severe, în timp ce olandezul a câștigat cursa. Groenewegen, dezechilibrat, a căzut și el după ce a trecut linia de sosire, angrenând și alți rutieri în căzătură. Olandezul Groenewegen ar putea fi suspendat pe viață!
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49