Świerkot a anunțat că sprinterul de la Quick-Step a fost operat de urgență și se află în continuare în stare critică, fiindu-i afectat sistemul osos:
"Pacientul a fost supus unei intevenții chirurgicale, condusă de o echipă de medici ortopezi și specializați în reconstrucție facială, mai exact în reconstrucția maxilarului. Sistemul respirator și circulator funcționează în parametri normali. În continuare se află în stare critică, trebuie să așteptăm.", a spus Świerkot.
Tour de Luxembourg
Bauke Mollema, căzătură teribilă în Turul Luxembourgoului
ACUM 6 ORE

Jakobsen a suferit o accidentare teribilă în Turul Poloniei. Ciclistul se află în comă indusă

În sprintul masiv al primei etape din Turul Poloniei, Dylan Groenewegen l-a închis pe Fabio Jakobsen într-o manieră nesportivă. Cei doi au rulat roată la roată câțiva zeci de metri, apoi rutierul lui Jumbo Visma a "pus" umărul mult peste limita regulamentului.
Jakobsen a fost trimis în grilajele de protecție, suferind răni severe, în timp ce olandezul a câștigat cursa. Groenewegen, dezechilibrat, a căzut și el după ce a trecut linia de sosire, angrenând și alți rutieri în căzătură.
Mai jos, video cu căzătura horror:

Lefevere cere ca Groenewegen să fie suspendat pe viață, după ce l-a împins pe Jakobsen

Gestul iresponsabil al lui Groenewegen nu a trecut neobservat, comisarii de cursă decizând să îl descalifice și să îi acorde victoria lui Jakobsen. Potrivit Gazzetta Dello Sport, Jakobsen ar fi primit calmante pentru mușchi, apoi a fost intubat și pus în comă indusă pentru a supraviețui.
Liderul echipei lui spune că îl va denunța pe Groenewegen ca acesta să fie interzis pe viață.
Tour de Luxembourg
Mattia Cattaneo, victorie în contratimpul din Turul Luxembourgului
ACUM 7 ORE
Ciclism
Campionatele mondiale de ciclism: 4 mari favoriți la medalii, la proba de contratimp
ACUM 12 ORE