Olandezul a fost numai zâmbete duminică, în etapa de doar 72,4 kilometri care a deschis Turul Turciei. Nu doar camerele TV l-au căutat pe Fabio, dar și ceilalți rutieri din pluton, majoritatea venind să îl salute și să îl încurajeze după perioada teribilă prin care a trecut.
"Azi a fost o zi deosebită. Dimineață, când am pus din nou tricoul de concurs al Deceuninck-QuickStep pe mine, am avut un sentiment special. E greu de descris în cuvinte. I-am urmărit pe băieți în multe curse și acum pot fi din nou alături de ei. Iubesc să merg pe bicicletă, iubesc să concurez, așa că sunt foarte fericit să fiu aici", a spus Jakobsen la final.

Fabio Jakobsen, recuperare miraculoasă

Tour de Slovaquie
Sagan nu se impune nici "acasă". Hodeg a câștigat prima etapă din Turul Slovaciei
16/09/2021 LA 16:43
Prima etapă din Turul Turciei a fost câștigată surprinzător de Arvid de Klejin (Rally Cycling), care i-a învins la sprint pe Kristoffer Halvorsen și Pierre Barbier (de la Delko, echipa lui Edi Grosu. Românul concurează și el și a sosit pe 10).
În ceea ce îl privește pe Jakobsen, deși era înainte de accident unul dintre cei mai buni sprinteri din pluton, deocamdată el nu se va implica pentru victoriile de etapă. Belgienii l-au adus aici să se acomodeze cu ritmul de competiție, urmând a miza pe Cavendish și Hodeg, la sprint.
Faptul că Fabio Jakobsen a supraviețuit accidentului din Polonia, când a fost împins de Groenewegen în barierele de protecție, a fost pentru mulți un miracol. Belgianul a avut nevoie de 130 de puncte de sutură, iar maxilarul i-a fost rupt, rămânându-i un singur dinte în gură.
Turul Turciei e transmis în direct în fiecare zi, pe Eurosport 1, de la ora 13:00.
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30
Turul Spaniei
Rezumatul etapei a 8-a din Turul Spaniei
21/08/2021 LA 17:04