Ceea ce zilele trecute era doar un zvon s-a adeverit cu puțin timp în urmă. Organizația Amaury Sport, organizatorul Paris-Roubaix, a anunțat anularea celebrului monument, care trebuia să se desfășoare pe data de 25 octombrie.

Cazurile de COVID-19 au crescut alarmant în Franța în ultima perioadă, în special în departamentul de Nord, unde în mod normal are loc finish-ul acestei curse, pe velodromul din Roubaix, ceea ce a dus la o npuă serie de măsuri de restricție ale autorităților din Hexagon.

Vuelta a España
A "explodat" Vuelta! Una dintre cele mai tari etape din istoria recentă. Carapaz, în roşu
ACUM 14 ORE

În ciuda încercărilor organizatorilor de a oferi autorităților locale asigurări că ar putea organiza în condiții de siguranță cursa, aceștia au fost forțați să anunțe anularea ei în acestă dimineață.

"La cererea Precfetului Nordului, Prefectului Hauts de France și în urma anunțului de ieri al ministrului Sănătății, Olivier Veran, care a pus zona metropolitană a orașului Lille în alertă maximă, ediția a 118-a a cursei Paris-Roubaix (UCI WorldTour) și prima ediție feminină aacestei curse, programate inițial să aibă loc pe 25 octombrie, nu vormai fi organizate.", a anunțat ASO în această dimineață.

Paris-Roubaix, pe 11 aprilie 2021

Paris-Roubaix, un eveniment extrem de popular și care este primit cu mult entuziasm în fiecare an, fusese deja amânat de la data inițială de 12 aprilie, ca urmare a măsurilor de izolare puse în aplicare în primăvară pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19.

Organizatorii speră că anul viitor cursa va putea avea loc fără restricții la data stabilită, adică 11 aprilie: "Am dori să mulțumim cu căldură comunităților și partenerilor de la eveniment, care ne-au sprijinit în această perioadă, precum și celor care, la fel ca și noi, ar fi fost încântați să vadă regina clasicilor chiar și în toamnă. Ne vom vedea pe pavate pe 11 aprilie 202, pentru a sărbători unul dintre cele mai mari monumente ale ciclismului mondial."

În condiții normale, data de 25 octombrie urma să fie una de vis pentru iubitorii ciclismului. Pe lângă clasica monument, la acea dată e programat și un contratimp care s-ar putea dovedi decisiv în Giro, dar și o etapă cu finish pe Tourmalet, în Vuelta.

Paris-Roubaix este cea mai importantă cursă de ciclism anulată până acum din cauza crizei generate de coronavirus.

Ultimii 10 câștigători din Paris-Roubaix

  • 2019-GILBERT Philippe (Belgia)
  • 2018-SAGAN Peter (Slovacia)
  • 2017-VAN AVERMAET Greg (Belgia)
  • 2016-HAYMAN Mathew (Australia)
  • 2015-DEGENKOLB John (Belgia)
  • 2014-TERPSTRA Niki (Olanda)
  • 2013-CANCELLARA Fabian (Elveția)
  • 2012-BOONEN Tom (Belgia)
  • 2011-VANSUMMEREN Johan (Belgia)
  • 2010-CANCELLARA Fabian (Elveția)
Giro d'Italia
Tao Geoghegan Hart a câştigat Giro 2020! Victorii pe linie pentru Ineos
ACUM 16 ORE
Giro d'Italia
Anunțul făcut de Tao Geoghegan Hart înainte de contratimpul din cel mai echilibrat Giro din istorie
ACUM 20 ORE