Noile restricții impuse de autoritățile din Olanda au dus deja la anularea clasicei Amstel Gold Race, iar traseul din Binck Bank Tour a fost modificat în timpul competiției care se desfășoară în aceste zile.
Situația ar putea fi și mai neplăcută în perioada următoare, deoarece autoritățile din Franța pregătesc o nouă serie de restricții, ca urmare a creșterii alarmante a numărului de infectați în Hexagon. În aceste condiții, celebra cursă clasică pe pavate, Paris-Roubaix, ar putea fi anulată, conform ultimelor informații ale jurnaliștilor de la Cycling News.
Regiunea Hauts-de-France, unde se desfășoară o mare parte a cursei, se află în alertă maximă, iar zona metropolitană a orașului Lille, care găzduiește finish-ul din Roubaix, este afectată în mod deosebit.
Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
ACUM 9 ORE
"Pentru mine, desfășurarea acestei curse este pusă sub semnul întrebării", a spus Michel Lalande, șeful regiunii Hauts-de-France, la începutul acestei săptămâni.
El a adăugat că așteaptă de la ASO (organizatorii cursei ) o serie de măsuri pentru o desfășurare sigură a cursei, iar joi a avut loc o întâlnire între cele două părți. Potrivit ziarului local La Voix du Nord, întâlnirea a fost informală, ASO căutând să ofere asigurări că ar putea introduce un sistem de filtrare pentru a limita numărul de spectatori pe cele mai renumite sectoare de pavate, precum și în tribunele velodromului din Roubaix la final.
Deocamdată nu a fost luată nicio decizie, autoritățile locale urmând să studieze măsurile propuse de ASO și să aștepte să vadă cum evoluează situația în următoarele 10 zile și cât de severe vor fi noile restricții.
https://i.eurosport.com/2020/05/05/2814810.jpg

ASO speră că Paris- Roubaix se va desfășura

ASO este încrezătoare că această competiție s-ar putea desfășura fără probleme, la fel cum s-a întâmplat și cu Turul Franței, care a fost dus de la început până la sfârșit în condiții de siguranță. La fel s-a întâmplat și cu o altă cursă clasică, Fleche Wallonne, care a avut loc miercuri în aceleași condiții, iar pentru duminică au fost luate aceleași măsuri pentru un alt "monument", Liege-Bastogne-Liege.
În timp ce primarul din Lille, Martine Aubry, s-a declarat ca fiind "extrem de îngrijorat" de situația sănătății, primarul din Roubaix, Guillaume Delbar, a apărut mai încrezător: "Lucrul în jurul protocoalelor de siguranță va fi bine realizat, iar cursa va avea loc cum a fost prevăzut. Nu-mi pot imagina finish-ul acestei curse mitice în fața tribunelor goale, chiar dacă va trebui să reducem accesul publicului pe velodrom."
O decizie finală în privința Paris-Roubaix este de așteptat să se ia săptămâna viitoare. Până atunci, ciclismul continuă în direct la Eurosport, iar astăzi va debuta Giro D'Italia, unde se anunță o luptă palpitantă pentru tricoul roz. Prima etapă va fi un contratimp individual, iar proaspătul campion mondial, Filippo Gana, pornește mare favorit. Transmisiunea directă va începe la ora 14:10, pe Eurosport 2.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01