Mathieu Van Der Poel a avut o primăvară foarte bună, în care a câștigat Turul Flandrei și Dwaars door Vlaanderen, după care a mai obținut un singur succes, în prima etapă din Giro. Ulterior, olandezul a mers în Turul Franței, dar nu a fost în cea mai bună formă și a abandonat în etapa a 11-a.
De atunci, Van Der Poel nu a mai participat în nicio cursă, dar a sosit momentul revenirii. Olandezul va lua azi startul în Druivenkoers - Overijse, o clasică belgiană la care participă alți câțiva rutieri importanți precum Jasper Philipsen, Arnaud Demare sau Biniam Girmay.

Van Der Poel: "După un timp, antrenamentul devine fără scop și vrei doar să concurezi"

Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10
Înainte de start, Van Der Poel s-a arătat extrem de încântat de revenirea în competiții, dar a subliniat că încă e departe de forma sa maximă. Totuși, olandezul este încrezător că poate ajunge la un nivel ridicat până la Mondiale, unde vrea să fie liderul echipei sale naționale.
"M-am odihnit mult după Turul Franței și am decis abia săptămâna trecută să îmi fac revenirea în această cursă (n.r. Druivenkoers - Overijse). Sper că sunt gata. Primăvara a mers foarte bine pe termen scurt, dar după Giro poate că am stat departe de bicicletă un pic prea mult timp, ca să mă antrenez din greu la altitudine, în Livigno.
Cu siguranță nu sunt în cea mai bună formă acum, dar aștept cu nerăbdare să concurez. După un timp, antrenamentul devine fără scop și vrei doar să concurezi.
Vom evalua cum merg lucrurile săptămână de săptămână. Nu mai sunt multe curse până la Campionatul Mondial, de aceea am vrut neapărat să fiu azi aici. Sper să ajung la forma mea de top de la cursă la cursă, cu câteva sesiuni de antrenamente grele între competiții. Cu siguranță, intenția mea este să fiu liderul Olandei la Campionatele Mondiale.", a spus Van Der Poel, citat de Sporza.
Campionatele Mondiale de ciclism vor avea loc între 18 și 25 septembrie, la Wollongong (Australia), cursa pe șosea fiind programată chiar în prima azi.
Turul Franței
Mathieu Van Der Poel a dezvăluit ce obiective are în Turul Franței: "Pe asta mă voi concentra"
17/06/2022 LA 09:17
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
26/05/2022 LA 15:55