Majoritatea specialiștilor au mizat pe victoria unui sloven în Milano - Sanremo, dar principalul vizat era Tadej Pogacar, aflat într-o formă de vis în acest start de sezon. Slovenia este în sărbătoare, dar nu datprotă lui Pogacar, ci a lui Matej Mohoric, care a obținut o victorie fabuloasă în primul monument al anului.
Rutierul de la Bahrain Victorious a rezistat admirabil în grupul de frunte, în ciuda unor atacuri repetate ale lui Pogacar pe Poggio, iar pe coborâre a riscat totul și a ajuns singur la final. Astfel, Mohoric a obținut cel mai răsunător succes al carierei, într-un moment în care nimeni nu-i dădea prea mari șanse.
În clasicele la care a participat până acum în acest an, rutierul de 27 de ani nu impresionase sub nicio formă: locul 17 în Omloop Het, locul 50 în Kuurne - Bruxelle - Kuurne și abandon în Strade Bianche. Mohoric a dat astfel orice calcul peste cap și s-a impus de o manieră impresionantă în Milano - Sanremo, trecându-și astfel în palmares primul monument al carierei, devenind și primul sloven care triumfă în "La Classicissima".
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Podiumul a fost completat de Anthony Turgis (Total Energies) și Mathieu Van Der Poel (Alpecin Fenix), care a făcut o cursă memorabilă, ținând cont că a fost prima la care a luat startul în acest sezon.

Milano - Sanremo 2022 | Desfășurarea cursei

Ca aproape de fiecare dată, Milano - Sanremo a fost o cursă liniștită până spre final. O evadare formată din 7 rutieri s-a format încă de la începutul cursei, dar aceasta a fost ținută fără probleme sub control de pluton. O căzătură destul de urâtă petrecută cu aproximativ 117 kilometri înainte de finish a fost singurul moment notabil până la intrarea pe Cipressa, prima dintre cele două ascensiuni unde se decide soarta cursei în fiecare an.
Deși nu am avut parte de un atac în adevăratul sens al cuvântului, cei de la UAE au dus o trenă infernală prin Jan Polanc și Davide Formolo care a rupt plutonul, scoțând din joc o serie de sprinteri precum Elia Viviani, Fabio Jakobsen. Peter Sagan a avut probleme mecanice și a rămas în urmă, iar Tom Pidcock nu a făcut nici el față și s-a dat bătut chiar înainte de intrarea pe Cipressa.
Totuși, sprinteri ca Mads Pedersen (Trek Segafredo), Giacomo Nizzolo (Israel Premier Tech) sau Arnaud Demare (Groupama FDJ) au rezistat în grup. De asemenea, Wout Van Aert era acolo, având lângă el și un ajutor de nădejde, Primoz Roglic. Surpriza a venit de la Mathieu Van Der Poel, care a participat azi în prima cursă a sezonului.
Intensificarea ritmului în pluton a făcut ca avansul evadării să se evapore repede, iar ultimii doi supraviețuitori, Allessandro Tonelli (Bardiani) și Samuele Rivi (Eolo Kometa), au fost prinși chiar la intrarea pe Poggio. Tactica celor de la UAE a fost clară, iar Tadej Pogacar a atacat imediat după intrarea pe ascensiune, dar Van Aert și Van Der Poel s-au ținut scai de el. Slovenul a forțat în alte două rânduri, însă a primit răspuns de fiecare dată.
Soren Kragh Andersen (DSM) și-a încercat și el norocul chiar înainte de terminarea cățărării, dar nici el nu a reușit să se desprindă seminificativ. S-a format totuși un grup de 7-8 rutieri care au pus un ușor avans. Dintre aceștia, Matej Mohoric (Bahrain) a riscat totul pe coborâre și a pus distanță între el și urmăritori, iar la intrarea pe platul de la final avea un avans de 7-8 secunde. Pogacar a refuzat să tragă cupă conaționalul său, iar ceilalți rutieri nu s-au organizat să ducă o trenă susținută pentru a-l prinde pe Mohoric.
Anthony Turgis (Total Energies) a încercat de unul singur, dar a fost prea târziu, Mohoric trecând primul linia de sosire și obținând astfel victoria carierei. Pe 3 a sosit Mathieu Van Der Poel, care a făcut o cursă magistrală în condițiile în care nu mai concurase de câteva luni bune.
Paris - Roubaix
Dylan Van Baarle a câștigat Paris - Roubaix 2022 | Olandezul, victoria carierei, după o cursă nebună
17/04/2022 LA 15:00
Paris - Roubaix
Paris-Roubaix | Momentul în care plutonul s-a rupt în două! Van Der Poel și Van Aert, prinși în urmă
17/04/2022 LA 12:47