Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jocurile Olimpice | I s-a dezmembrat bicicleta și s-a prăbușit pe velodrom! "Nu am văzut niciodată așa ceva!"

Irina Aldea

Actualizat 02/08/2021 la 18:46 GMT+3

Australia nu va putea să se bată pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice după ce bicicleta lui Alex Porter s-a dezmembrat în timpul urmăririi echipei masculine la Tokyo, într-un incident bizar în prima zi la Velodromul Izu.

Tokyo 2020 Track Cycling: Alex Porter has a nasty fall after his handlebars detach in the middle of the men's team pursuit

Credit imagine: Eurosport

Ciclistul australian Alex Porter a suferit un accident teribil la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce bicicleta pe care se afla s-a dezmembrat la mijlocul cursei de urmărirela Velodromul Izu. În vârstă de 25 de ani, australianul a depus tot efortul posibil pentru a se menține în spatele echipei sale, dar s-a prăbușit pe pistă în momentul în care bicicleta lui s-a dezmembrat literalmente sub el.
picture

VIDEO | I s-a dezmembrat bicicleta și s-a prăbușit pe velodrom! "Nu am văzut niciodată așa ceva!"

"Australienii și-au îmbunătățit viteza și după aproximativ trei ture, ghidonul bicicletei lui Alex Porter s-ar rupt pur și simplu", a spus Bradley Wiggins, expertul în ciclism al Eurosport. "Din fericire se afla în poziția a patra în echipă – spun asta pentru că dacă ar fi fost în poziția a doua sau trei, ar fi luat toată echipa după el pe pistă. Au fost nevoiți să dea repede uitării acest moment, mecanicii să se miște repede și așa mai departe. Au repornit 30 de minute mai târziu".

Accident bizar pe velodrom la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Din păcate pentru echipa Australiei, cu rănile vizibile ale lui Porter, nu a mai reușit să se afle printre primele patru cele mai rapide echipe. Astfel, Australia, una dintre marile favorite la medalia de aur, a ratat șansa de a concura pentru medaliile de argint și aur. Wiggins a explicat care ar putea fi posibilele cauze pentru care bicicleta lui Porter s-a dezintegrat pe pistă în timpul cursei.
"Acele ghidoane sunt realizate cu laser 3D, realizate pe măsura fiecărui ciclist. Sunt destul de fragile, se pot rupe. Nu-mi pot imagina decât că barele ghidonului s-au rupt sub presiunea extremă. Personal, nu am văzut niciodată așa ceva. Este o imagine incredibilă", a mai spus Bradley Wiggins.
Danemarca a stabilit un nou record olimpic pentru a se califica în finală cu cel mai rapid timp. Alături de Danemarca s-au calificat mai departe și Italia, Noua Zeelandă și Marea Britanie alcătuind astfel efectivul care rămâne în cursa pentru medalia de aur la Tokyo. Următoarea rundă va avea loc marți, cursele pentru medalii fiind programate miercuri dimineață.
Cele mai importante competiții de marți de la Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo